Dereceye Giren Öğrencileri Rektör Kaydetti - Son Dakika
Yerel

Dereceye Giren Öğrencileri Rektör Kaydetti

Dereceye Giren Öğrencileri Rektör Kaydetti

Ege Üniversitesi (EÜ) 2014-2015 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtları Merkez Kütüphanesi’nde devam ediyor.

03.09.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi (EÜ) 2014-2015 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtları Merkez Kütüphanesi'nde devam ediyor. Kayıt Merkezini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, dereceye giren öğrencilerin kayıtlarını yaparak, öğrenci ve aileleriyle yakından ilgilendi.

Görevlilerden bilgi alan Prof. Dr. Yılmaz'a Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Atilla Silkü, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Tahir Yağdı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun eşlik etti. Prof. Dr. Yılmaz, Eczacılık Fakültesini kazanan ve dereceye giren Gökselin Özgen ve Deniz Bozdağ ile Tıp Fakültesi'ni dereceyle kazanan Doğancan Gavcar, İlayda Muslu, Alperen Büyükavcı ve Şule Yıldız Sağcan'ın kayıtlarını yaptı. Ege Üniversitesi'ni ve Tıp Fakültesi'ni birincilikle kazanan Şule Yıldız Sağcan'a nasihatte bulunan Prof. Dr. Yılmaz, "Birinciliğin sana çok büyük bir sorumluluk yükledi. Baban çok çalışkan bir doktordu. Çok iyi bir hekim olarak yetişti. Belli ki çocuğunu da aynı yere getirdi. Bundan çok büyük onur duydum. Ege Üniversitesi ailesine hoş geldin. İleride senin çocuğunu da kaydetmek kısmet olsun" diye konuştu.

PROF. DR. YILMAZ ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Kayıt olan diğer öğrencilerle de sohbet eden Prof. Dr. Yılmaz, kazandıkları bölümler hakkında bilgi verip, tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Yılmaz Hemşirelik Fakültesi'ni kazanan öğrencilere, "Hemşireliğin ne kadar çok talebi var bilemezsiniz. Bunun için yeni binanın temelini attık. Sizler 2. sınıftan sonra yeni binada okuyacaksınız. Şanslılardansınız. Memleketin en çokta hemşirelere ihtiyacı var. Bölümlerinizi isteyerek seçtiğinizi düşünüyorum, zira istemeyerek yapılmaz bu meslek" diye konuştu. Öğrencilerle selfie çektiren Prof. Dr. Yılmaz, "Bunlar havalı işler. Yarın bir gün dersiniz, biz kayıt günü Rektör ve Dekanımızla fotoğraf çekildik diye anlatırsınız" dedi.

EÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hasibe Celen'den alınan bilgilere göre, Ege Üniversitesi'nde okumaya hak kazanan 9 bin 284 yeni öğrencinin kaydı 1-5 Eylül tarihleri arasında EÜ Merkez Kütüphanesi'nde yapılıyor. Gerekli evraklar ile birlikte belirtilen tarih ve saatte gelen öğrencilerin kesin kayıt işlemleri yaklaşık bir dakika sürüyor. Kaydını gerçekleştiren öğrencilere Ege Üniversite'nin öğrencisi olduğunu belgeleyen "Öğrenci Belgesi" ve "Öğrenci Kimlik Kartı" veriliyor. Ege Üniversitesi'nde kayıtların üçüncü gününde Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu'nu kazanan öğrencilerin kayıtları yapıldı. Kayıtlarını yaptıran öğrencilere EÜ'ni tanıtan yayınlar ve Ozpack hediye edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dereceye Giren Öğrencileri Rektör Kaydetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement