Derecik'teki Sınır Kapısında Sona Gelindi - Son Dakika
Güncel

Derecik'teki Sınır Kapısında Sona Gelindi

Derecik\'teki Sınır Kapısında Sona Gelindi

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nden Irak'a açılması planlanan Umurlu Sınır Kapısı'nda sona yaklaşıldı.

21.11.2016 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nden Irak'a açılması planlanan Umurlu Sınır Kapısı'nda sona yaklaşıldı. Yol yapım çalışmalarının sürdüğü sınır kapısı kısa süre sonra hizmete açılacak.

Türkiye, Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde yapımı süren Umurlu Sınır Kapısı'nın açılması için yoğun çalışma sürüyor. Umurlu Köyü'ndeki sınır kapısının binaları tamamlanırken, yol çalışmaları da aralıksız devamediyor.

Ak Partili Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, yolun tamamlanması için iş makineleri ile gece gündüz aralıksız çalışma yapıldığını, bu çalışmanın ardından sınır kapısının en kısa süre içinde faaliyete gireceğini söyledi. Sınır kapısının, çalışma yapan iş makineleri ve operatörlerin güvenliğinin güvenlik güçleri ve güvenlik korucuları tarafından sağlandığını belirten Başkan Çetinkaya, şöyle dedi:

"Halkımızın yıllardır beklediği sınır kapısında sona gelindi. Bütün altyapılarımız tamamlanmak üzere. En kısa zamanda açılışımızı yapacacağız. Sınır kapısının açılmasının ardından ekonomik açıdan bölge çok hareketlenecektir."

- Şemdinlihakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derecik'teki Sınır Kapısında Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement