Dereli, Jübilesini Mersin İçin Yapacak - Son Dakika
Spor

Dereli, Jübilesini Mersin İçin Yapacak

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, 22 yıllık hakemlik hayatına, devre arasında Mersin'de yapılacak jübile maçıyla veda edecek.

06.12.2014 15:26  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, 22 yıllık hakemlik hayatına, Spor Toto Süper Lig'de sezonun devre arasında Mersin'de yapılacak jübile maçıyla veda edeceğini açıkladı.

Dereli, TSYD Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, 2009-2010 sezonunda hakemliği bıraktığını hatırlatarak, "Geçmişi sorgulamaya gerek yok, geleceğe bakmak en doğrusu. Jübile kararı aldım. O dönem bunun için uygun şartlar yoktu. Jübilemi bu sezonun devre arasında yapmayı planlıyorum, Mersin Olimpiyat Stadı'nda olacak. Mersin İdmanyurdu'nun bir rakibiyle oynayacağı maçta jübilemi yaparak hakemliğimi sonlandırmış olacağım. Bu benim için hem bir veda hem de bir vefa jübilesi" diye konuştu.

"Jübilemi yaparken çamurlu ve tozlu sahalarında alın teri döktüğüm Mersin'e vefa borcumu da ödeyeceğim" diyen Dereli, şöyle devam etti:

"Şu an ligde 4. sırada olan, çok başarılı işler yapan ve henüz bir kulüp tesisi olmayan Mersin İdmanyurdu'na bütün hasılatı bağışlayacağım. Bir farkındalık, Anadolu kulüplerinin sorunlarına dikkati çekme noktasında, taraftarın takımlarına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu devre arası olacak, tarihi henüz belli değil."

Dereli, bir gazetecinin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp'e "Üç Büyükler kollansın, sen de ben de görevimize devam edelim" dediği iddialarına ilişkin sorusuna, "Bu iddialara Sayın Zekeriya Alp cevap vermelidir. Eğer bunlar doğruysa vay futbolun haline, eğer futbolun en önemli organlarının başındaki kişiler, böyle açıklamalar yapıyorlarsa hakikaten çok düşündürücü, Bugün Türk futbolunun neden buralara geldiğini çok fazla tartışmamak lazım. Sayın Zekeriya Alp, çıkıp açıklamalı" yanıtını verdi.

Dereli, TFF'nin hakemlere verdiği, "Yöneticiler, koridorda küfür ederse maçı tatil edin" yönündeki yetki hakkında ise "Peki MHK Başkanvekili hakemlere ne söylemiş, çıksın Yüksel Okçuoğlu ben böyle bir şey söylemedim desin. İddialara göre 'Küfürden maç tatil edilmez, aman böyle bir şey yapmayın. Zaten bu talimat çok mantık işi gelmiyor, odanız basılmazsa, kapınız kırılmazsa aman maçı tatil etmeyin' demiş. Böyle bir şey olabilir mi? TFF başka telden konuşuyor, MHK başka telden konuşuyor. Bu iddialara cevap vermiyorsan o zaman kabul ediyorsun demektir ki söylenmiş. Eğer bu doğruysa hakikaten yazık. Gaziantepspor maçında Özgür Yankaya'nın beden diline baktığımızda ne yazık ki bunu sanki hissediyoruz, görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Bu arada Selçuk Dereli, başkan vekilliğini yürüttüğü Çankaya Belediyesi'nin, Ankaragücü'nün sıkıntılarını çözmeye yönelik çalışma yaptığını, içeriğinin ise yakın zamanda açıklanacağını bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dereli, Jübilesini Mersin İçin Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement