Dereye Kimyasal Madde Boşaltan Şüpheli Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Dereye Kimyasal Madde Boşaltan Şüpheli Yakalandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Büyükşehir zabıta ekiplerinin olay yerine gelişi İncelemeler yapılması Varillerden görüntüler Dereye kimyasal madde boşaltan şüpheli yakalandı Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, İmrahor Deresi kenarında 100 boş varil buldu Varillerdeki kimyasal maddeyi dereye boşalttığı belirlenen kişi yakalanırken, olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, İmrahor Deresi kenarında bulduğu yaklaşık 100 boş varildeki kimyasal maddenin dereye boşaltıldığını belirledi.

25.06.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Büyükşehir zabıta ekiplerinin olay yerine gelişi

İncelemeler yapılması

Varillerden görüntüler Dereye kimyasal madde boşaltan şüpheli yakalandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, İmrahor Deresi kenarında 100 boş varil buldu

Varillerdeki kimyasal maddeyi dereye boşalttığı belirlenen kişi yakalanırken, olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, İmrahor Deresi kenarında bulduğu yaklaşık 100 boş varildeki kimyasal maddenin dereye boşaltıldığını belirledi. Kimyasal maddeyi dereye boşalttığı tespit edilen kişi yakalandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, rutin kontroller sırasında Akdere Kuru Baraj mevkisinde, içindeki kimyasal madde İmrahor Çayı'na döküldükten sonra çay kenarına bırakılan 100'ün üzerinde varil buldu.

Büyükşehir zabıtası, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi zabıta ekiplerinin de desteğiyle olay yerinde önlem alındı. Yapılan araştırmada varillerin özel bir firmaya ait olduğu ve içinde yapı kimyasalı bulunduğu tespit edildi.

Polisin yaptığı çalışmalar sonucu kimyasal maddeyi çaya döktüğü belirlenen kişi yakalandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yakalanan şüphelinin, emniyetteki sorgusunda özel bir firmanın varilleri bertaraf etmesi için kendisine para verdiğini ve aracına koyduğu varilleri dereye döktüğünü söylediğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün kimyasallar üzerinde inceleme yapacağını, çıkacak sonuca göre bu maddenin nasıl bertaraf edilmesi gerektiğine karar verileceğini kaydeden yetkililer, "Firmaya da 2872 sayılı Çevre Kanunu çerçevesinde en düşük 149 bin lira olmak üzere idari para cezası kesilecek. Ayrıca olay mahkemeye de intikal edecek ve adli süreç de başlatılmış olacak." açıklamasında bulundu.

Bu tür kimyasalların toprak ve suya bırakılamayacağını, kimyasalın türüne göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün kriterlerine uygun bir şekilde bertaraf edilmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, firmanın, kriterlere uymadan varilleri bertaraf etmeye kalktığını belirtti. Yetkililer, "Variller, herhangi bir patlama veya olumsuz bir durumun yaşanmaması için bomba imha ekiplerinin de dahil olduğu ekiplerce gerekli tüm önlemler alınıp buradan kaldırıldı. Bundan sonraki teknik süreç Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, adli süreç ise emniyet tarafından yürütülecek." açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dereye Kimyasal Madde Boşaltan Şüpheli Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement