Deri ve 'Lüks'ün Birleşmesi Tasarımcılarını Ödüllerle Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Deri ve 'Lüks'ün Birleşmesi Tasarımcılarını Ödüllerle Buluşturdu

Deri ve \'Lüks\'ün Birleşmesi Tasarımcılarını Ödüllerle Buluşturdu

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Türk deri sektörüne yenilikçi, yetenekli ve eğitimli tasarımcılar kazandırmak amacıyla düzenlenen '5. Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması' muhteşem bir final gecesi ve defile ile sona erdi.

22.05.2015 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deriyi lüks teması ile birleştiren, bir tasarımcı ve bir deri mühendisinden oluşan 9 finalist takımın tasarımları podyumda hayat buldu. Yarışmada birincilik ödülünü Cihan Güzel-Muhammed Enes Yurtseven, ikincilik ödülünü Büşra Turan-Gökhan Akyaroğlu, üçüncülük ödülünü ise Yasemen Şen-Meltem Saldır kazandı.

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen '5. Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması' final gecesi ve defilesi ile izleyenleri büyüledi. 21 Mayıs 2015 Perşembe akşamı Kaya İzmir Thermal & Convention'da gerçekleştirilen geceye İzmir'in ünlü simaları ile birlikte Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım katıldı.

Tasarım ve yenilikçi fikirlere yönelik her türlü çalışmayı destekleyerek final gecesine katılan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım konuşmasına 'tasarım' konusuna vurgu yaparak başladı. Ülkemizde katma değerli üretim için Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmanın gerekliliğini bir kez daha tekrarlayan Adnan Yıldırım "Çalışmalarımızda tasarım desteğine büyük önem veriyoruz. Önceki dönemlerde sadece tasarım kuruluşları desteklenirken bugün bünyesinde tasarım bölümü kuran şirketleri de destek kapsamına aldık. Çok yakında tasarım hizmetlerini dışardan alan firmalarımızı da desteklemeye başlayacağız. İleri teknoloji yatırımları hangi bölgede yapılırsa yapılsın 5. Bölge teşviklerinden yararlanıyor, ileri teknoloji ihracatına da destekler getirdik. Tüm çalışmalarımız üretim, pazarlama ve katma değeri artırmaya yönelik" diyerek sözlerine son verdi.

Deri Tanıtım Grubu çalışmalarının ağırlıklı olarak Türk derisinin yurtdışı pazarlardaki bilinirliğini artırmaya yönelik olduğunu belirten Deri Tanıtım Grubu Başkanı Erdal Matraş ise konuşmasında "yurt içinde sadece tasarıma yönelik yarışmaları destekliyoruz. Sektöre yeni tasarımcılar kazandırmak için bu tarz etkinliklerin önemi büyük. Genç arkadaşlarıma da eğitim süreçlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini öneriyorum. Kazandıkları her türlü bilgi bizlerle birlikte yol almalarına araç olacak" dedi.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Jak Galiko da final gecesinde yaptığı konuşmada öncelikle yarışmada emeği geçenlere teşekküre etti. Jak Galiko sözlerinin devamında " Türkiye'nin geleceğine yönelik ve ihracat hedefini yükseltmek üzere çaba harcıyoruz. 2023 yılı için belirlenen 500 milyar hedefine 650 milyar dolarlık ithalatı, 1 trilyon doları aşkın iç piyasa payını da ilave ettiğimizde ülkemizin GSMH potansiyelinin 2 trilyon 200 milyon doların üstüne çıkması gerekiyor. Bunu ancak üretim yaparak gerçekleştirebiliriz. Doğru üretimi yapmanın ve bu hedeflere ulaşmanın anahtarı da eğitimden geçiyor. Eğitim geleceğin tek silahıdır. Eğitimli gençlerimizin yenilikçi fikirlerini üretime dönüştürerek hedeflerimize ulaşabiliriz" diye belirtti.

Oylum Talu'nun sunuculuğunu üstlendiği gecede Irmak Atuk, Elif Ece Uzun, Ebru Öztürk ve İzmirli mankenler Rönesans Ajans Akif Örük koreografisi ile birbirinden yaratıcı dokuz farklı deri koleksiyonunu muhteşem bir sunumla podyuma taşıdı.
Deri'n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması'nda 8.000 TL'lik birincilik ödülünü Cihan Güzel-Muhammed Enes Yurtseven Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın elinden aldı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk 5.000 TL'lik ikincilik ödülünü Büşra Turan-Gökhan Akyaroğlu'ndan oluşan takıma verirken; 3.000 TL'lik üçüncülük ödülü İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak'ın elinden Yasemen Şen-Meltem Saldır'a gitti. Ayrıca finale kalan 9 genç tasarımcıdan birine Ekonomi Bakanlığı tarafından yurtdışında eğitim olanağı sunulacak.

5. Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması'nın jürisini; Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Zandar, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Tahiroğlu, Deri Tanıtım Grubu Başkanı Erdal Matraş, Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Erman, Derimod Yönetim Kurulu Üyesi Sedef Orman ve moda tasarımcıları Atıl Kutoğlu, Hatice Gökçe, Aslı Filinta, Süleyman Demir oluşturdu.

Final gecesi, ödül törenin ardından EDDMİB Başkanı Jak Galiko'nun eşi Gabriella Galiko ile yaptığı vals sonrası Blue Note Orkestrasının performansı ile renk kattığı 'after party' ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Deri ve 'Lüks'ün Birleşmesi Tasarımcılarını Ödüllerle Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DHKP-C Sorumlusu Fehmi Oral Meşe Yakalandı
    09:37 DHKP-C Sorumlusu Fehmi Oral Meşe Yakalandı

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C sorumlularından Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı. Operasyon, MİT'in koordinasyonunda gerçekleştirildi ve Meşe, örgütün silahlı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle aranıyordu.

  • Çameli Belediyesi Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:36 Çameli Belediyesi Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çameli Belediyesi Konferans Salonu'nda Belediye Başkanı Cengiz Arslan Başkanlığında, Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Arslan, 'Çameli'mizi ileriye götürmek için yapacak olduğumuz çalışmalarda gösterecek oldukları emekler için şimdiden teşekkür ederiz' dedi.

  • Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi
    09:36 Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Salon Sporları Merkezi projesi ile sporu ve sporcuyu destekleyecek bir projeye daha imza atıyor. Proje sayesinde spor kulüpleri yer aramak zorunda kalmayacak ve gençlerin sağlıklı bir ortamda spor yapmaları sağlanacak.

  • Birlikte büyüyen koyun ile köpeğin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti
    09:35 Birlikte büyüyen koyun ile köpeğin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti

    Gümüşhane'de yaşayan Adil Bilgin'in 'Pamuk' isimli koyunu ve 'Boncuk' isimli köpeğinin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti. Birlikte büyüyen ve her anı birlikte paylaşan koyun ile köpeğin birbirleriyle oyunları ise kıyasıya mücadeleye sahne olurken, koyunun köpeği uzaklaştırma çabası izleyenleri gülümsetti. Adil Bilgin, hayvanların birbirlerine çok yakın olduğunu ve birlikte büyüdükleri için bambaşka bir güzellikleri olduğunu belirtti.

  • Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek
    09:33 Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek

    Bursa'nın Harmancık ilçesinde bulunan belediyeye ait kafeterya, çarşamba günleri kırsal mahallelerden pazar alışverişi için gelen kadınlara hizmet sunacak. Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, Çardı Mahfel Kafeteryası'nın çarşamba günleri kadınlara ücretsiz çay servisiyle hizmet vereceğini duyurdu.

  • 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim
    09:32 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim

    Bitlis'te 27 yıldır harik sanatıyla uğraşan Haydar Yılmaz, büyük boy hariklere alternatif olarak süs eşyası ve hediyelik mini harik üretimi yapıyor. Yıllardır bu sanatı yaşatmak için mücadele veren Yılmaz, destek bulamadığını belirtiyor. Mini hariklerin piyasasını oluşturmayı hedefleyen Yılmaz, bu sayede atölyesinde istihdam sağlamayı amaçlıyor.

  • Beylikdüzü'nde polisten kaçan motosikletliler kask kamerasında
    09:30 Beylikdüzü'nde polisten kaçan motosikletliler kask kamerasında

    Beylikdüzü'nde motosikletli şüphelilerin polisten kaçması kask kamerasına yansıdı. Şüphelilerin üzerinden yasadışı ilaçlar ve bir adet havalı tabanca çıktı. 18 yaşından küçük oldukları belirlenen şüphelilere toplamda 33 bin 472 lira ceza kesildi.

  • Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu
    09:30 Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu

    Düzce Belediyesi Güreş Kulübü sporcusu Sivas'ta düzenlenen U-15 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda rakiplerini geride bırakarak Türkiye 3'üncüsü olarak Milli Takımı'na katılmaya hak kazandı.

  • Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı
    09:29 Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı

    Denizli'den 42 doğaltaş, 17 makine ve diğer alanlardan olmak üzere toplam 59 firma, Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda sektörlerini temsil ediyor. Denizli'nin antik döneme dayanan sektör deneyimi ve kullanılan yeni teknolojileriyle dünya doğaltaş piyasasında önemini koruyor. Denizli'den yapılan işlenmiş doğaltaş ürünleri özellikle ABD pazarında büyük ilgi görüyor. Denizli madencilik sektörü ihracatında zirvede yer alıyor. Doğaltaş sektörünün sürdürülebilirliği doğayla uyumlu üretimle sağlanabilir.

  • 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti
    09:29 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti

    Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, 10 yaşındaki Sanem Ertan'ı ağırlayarak kendisine yazılan akrostiş şiiri hediye aldı. Başkan Zencirci, duygulandığını belirterek minik Sanem'e teşekkür etti.

  • MİT'ten DHKP-C operasyonu! Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı
    09:26 MİT'ten DHKP-C operasyonu! Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı

    MİT'in koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube tarafından gerçekleştirilen operasyonda geçmiş dönemde DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katılan Fehmi Oral Meşe yakalandı.


Advertisement