Derik Bakan'ın Uyarısına Rağmen Kaymakam Türkçe, Kürtçe ve Ermenice Yazılı Belediye Tabelasını Söktü - Son Dakika
Güncel

Derik Bakan'ın Uyarısına Rağmen Kaymakam Türkçe, Kürtçe ve Ermenice Yazılı Belediye Tabelasını Söktü

Derik Bakan\'ın Uyarısına Rağmen Kaymakam Türkçe, Kürtçe ve Ermenice Yazılı Belediye Tabelasını Söktü

Mardin'in Derik ilçesinde İçişleri Bakanlığının KHK ile kayyum atadığı Derik Belediyesinin Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı tabelası, kayyum olarak atanan Kaymakam tarafından dün akşam saatlerinde söküldü.

13.09.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Derik ilçesinde İçişleri Bakanlığının KHK ile kayyum atadığı Derik Belediyesinin Türkçe, Kürtçe ve Ermenice yazılı tabelası, kayyum olarak atanan Kaymakam tarafından dün akşam saatlerinde söküldü. Sökülen tabelanın üzerine bayrak asılırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, benzer durumun yaşandığı Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki olaya tepki göstermiş ve Kürtçe tabela bugün yeniden asılmıştı.

Derik ilçesinde DBP'li Belediye'ye kayyum olarak atanan ilçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, Belediye'nin her iki cephesine bulunan ve üzerinde Türkçe, Kürtçe ve Ermenice "Derik Belediyesi" yazılı olan tabelaları dün akşam söktürdü. Kaymakam'ın talimatı ile polis söktüğü tabelaların üzerine Türk bayrağı astırırken, yaklaşık bir yıldır asılı olan tabelanın sökülmesi tepkilere yol açtı. Şu anda Belediye binasında her hangi bir tabela bulunmazken, sadece girişte üzerinde Kürtçe, "Hoş geldiniz" yazı kaldı.

DİYADİN'DE SÖKÜLEN KÜRTÇE TABELA BAKAN'IN TEPKİSİ İLE YERİNE ASILMIŞTI

İçişleri Bakanlığının KHK ile kayyum atadığı Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki üzerinde Kürtçe yazılı olan Belediye tabelasının sökülmesi üzerine, İçişleri bakanı Süleyman Soylu, "Meselemiz terördür. Kürtçe bizim dilimizdir. Diyadin Belediyesinin tabelası hemen asılacaktır" diyerek tepki göstermiş ve sökülen tabela bugün yeniden asılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derik Bakan'ın Uyarısına Rağmen Kaymakam Türkçe, Kürtçe ve Ermenice Yazılı Belediye Tabelasını Söktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement