Derik Devlet Hastanesi'ne İlk Kadın Başhekim - Son Dakika
Güncel

Derik Devlet Hastanesi'ne İlk Kadın Başhekim

Derik Devlet Hastanesi\'ne İlk Kadın Başhekim

Mardin'in Derik İlçesi Devlet Hastanesi'ne psikiyatri uzmanı 34 yaşındaki Leyla Demir başhekim olarak atandı.

14.04.2015 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Derik İlçesi Devlet Hastanesi'ne psikiyatri uzmanı 34 yaşındaki Leyla Demir başhekim olarak atandı. Göreve başlayan Demir, "Burada ilk kadın başhekim olmak güzel bir duygu. Hekimliğin cinsiyeti yok, kadın erkek fark etmez, önemli olan güzel bir hizmet vermektir" dedi.

Mardin'in Derik İlçesi'nde 2006 yılında kurulan 35 yataklı Devlet Hastanesi'ne psikiyatri uzmanı Leyla Demir'in başhekim olarak ataması yapıldı. Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görevi sürdürürken girdiği TUS'ta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi psikiyatri uzmanlığını bitirdiğini belirten kendisi de Mardinli olan Başhekim Leyla Demir, "Mecburi hizmet kapsamında psikiyatri uzmanı olarak Mardin ve Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde görev yaptım. Derik Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak göreve yeni başlamış olup, ilçedeki hastalarımıza hizmet etmek için buradayım. Bütün hastanenin eksiklikleri Allah'ın izniyle tamamlayacağız. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Burada ilk kadın başhekim olmak güzel bir duygu. Hekimliğin cinsiyeti yok, kadın erkek fark etmez, önemli olan güzel bir hizmet vermektir" dedi.

Devlet Hastanesi'ne ilk kez bir kadın başhekimin atandığını öğrenen Derikli vatandaşlar Başhekim Leyla Demir'i ziyaret ederek, başarılar diledi. Demir'in muayene ettiği hastalardan Selma Palamut, "Başhekimin kadın olması burada yaşayan kadınlar için güzel bir duygu. Hastanemizde psikiyatri uzmanımız yoktu. Bu durumda ya Mardin ya da Diyarbakır'a gitmek zorunda kalıyorduk" dedi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derik Devlet Hastanesi'ne İlk Kadın Başhekim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Hilal: Hayırlı olsun leyla hanım 4 2 Yanıtla
  • ishak AKTAŞ İSTATİSTİK BİRİMİ: hayırlı olsun 2 0 Yanıtla

Advertisement