Mardin Derik'te Esnafların Barış Özlemi Tabelalara Yansıdı - Son Dakika
Güncel

Mardin Derik'te Esnafların Barış Özlemi Tabelalara Yansıdı

Mardin Derik\'te Esnafların Barış Özlemi Tabelalara Yansıdı

Son dönemlerde bölgede artan çatışmalardan olumsuz etkilenen Derik esnafı, özlem duydukları barışı işyerlerinin tabeladaki isimlerini değiştirerek dile getirdi.

15.10.2015 13:39  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan ve esnaflık yapan iki kişi, son aylarda yaşanan çatışma, saldırı ve gerginlik nedeniyle özlem duydukları barışı işyerlerinin tabeladaki isimlerini değiştirerek dile getirdi. Mobilyacı İhsan Aktaş, "Akdeniz Mobilya" olan işyerinin adını, "Savaşa yeter" anlamına gelen, "Şer Bes Mobilya ", Market sahibi Mahmut Aktaş ise "Aktaş Market" olan marketinin adını "Savaşa hayır" anlamına gelen, "Şer Na Market" olarak değiştirdi.

"HER YERDE ÖLÜM VE PATLAMA VAR"

Derik ilçesi Kale mahallesinde Mobilya doğrama atölyesi sahibi olan 44 yaşındaki İhsan Aktaş, "Akdeniz Mobilya" olan işyerinin adına son aylarda yaşanan çatışma, saldırı ve gerginlik nedeniyle, savaşa yeter anlamına gelen, "Ser Bes Mobilya" olarak değiştirdi. İşyerinin adını yaşanan olaylardan etkilenerek ve savaşlara dur demek için değiştirdiğini söyleyen İhsan Aktaş, "İşyerimin ismini savaşa karşı olduğumuz, gençlerin ölmemesi istemediğimiz için değiştirdik. Huzursuz oluyoruz, her yerde ölüm var, her yerde patlama var. Genç yaşta insanlar öldürülüyor. Barışa olan özlemlerimiz dükkanımın ismini "Şer Bes Mobilya" olarak değiştirdim. Çözüm süreci olduğu dönemler de hepimiz mutlu, işimizi yapıyorduk. Son 3 aydır başlanan bu gerginlikten bütün insanlar mutsuz ve huzursuz. Bu savaşa karşı olan bir tepkimdir. Savaşa hayır, hayır, hayır diyoruz" dedi.

"BİR ESNAF OLARAK SAVAŞA HAYIR DİYORUM"

İlçede market işleten Mahmut Aktaş ise, amcasının oğlu İhsan Aktaş gibi oda son aylarda yaşanan olaylar nedeniyle "Aktaş market" olan marketinin adını, "Şen Na" olarak değiştirdi. Türkçe'de "Savaşa hayır" anlamına gelen, "Şer Na" ismini market tabelasına yazdıran Mahmut Aktaş, "Şiddetli ortamın yeniden başlaması üzerine barışa olan özlemimi marketin tabelasındaki ismi değiştirerek göstermeye çalıştım. İlçe halkı bu davranışıma olumlu tepkiler verdi. Halkımız savaştan yana değil. Devletimiz bunu göz ününe bulundursun. Şunu da belirtmem de fayda var eğer ki burada ben Şer-Na Market yazmışsam savaşa karşıyız demektir. Bir esnaf olarak savaşa hayır diyorum. Çözüm sürecinde çok rahattık. Gün kardeşliğin gelişmesi günüdür. Bütün Halkların huzuru için, barıştan yanayız. Esnaf olarak,,vatandaş olarak halk olarak, bütün toplum yaşananlardan hoşnut değil. Sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum, Polis olsun, asker olsun, gerilla olsun tüm canların yitirilip gitmesine karşıyız. Her ne pahasına olursa olsun biz bu savaşa karşıyız. Barışın biran evvel sağlanması, kardeşlik içinde bir yaşam sürdürmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Derik'te Esnafların Barış Özlemi Tabelalara Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Siirtli: Seviyorum seni halkim.. Mazlumun yaninda barışı haykirmak için oylar hdp ye 22 61 Yanıtla
  • vanlı: oylar hdp ye her bijı 29 37 Yanıtla
  • kenan: oylar hdp 24 40 Yanıtla
  • ömer: yazsanır ne olur yazmasanız ne olur zaten vergide ödemiyonuz elektrikde bedava çokta umrumda 19 19 Yanıtla
  • hayrettın: oy vermeyin sizde pkkyya 25 8 Yanıtla
  • diğer: onlar zaten hep barış diyor. barışın ne oldugunu algılayamadılar. bizi Atatürk le afyonladıkları gibi bunlarıda barışla afyonlamışlar. ne mutlu uyanana. nefes alıyorsan barış zaten var. şükretmek lazım. barış olsun diye örgüt kurup adam öldürmek barışı savunmak değil başka birşey. nedir tahmin edin 13 15 Yanıtla
  • Aydın Yılmaz: pkk oy ver sonrada savaşa hayır de yok öyle yağma sandık giderken iki kere düşünüğn pkk terör diyemeyen hdp oy vermeyin 15 9 Yanıtla
  • Kiko: Siz kimi kandırıyorsunuz LAN Barış iki devlet Arasında olur. 9 4 Yanıtla
  • akılsızsız başlar: başka renk yokmi devlet bize bakmir 6 5 Yanıtla
  • .z: güzel. bişi. barış. olsun 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement