Derik'te Kadına Yönelik Şiddet ve Tecavüz Konulu Seminer Verildi - Son Dakika
Yerel

Derik'te Kadına Yönelik Şiddet ve Tecavüz Konulu Seminer Verildi

Derik\'te Kadına Yönelik Şiddet ve Tecavüz Konulu Seminer Verildi

Mardin’in Derik ilçesinde kadınlar, veliler ve öğrencilere yönelik ’Kadına şiddet ve tecavüz’ konulu seminer verildi.

06.03.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Derik ilçesinde kadınlar, veliler ve öğrencilere yönelik 'Kadına şiddet ve tecavüz' konulu seminer verildi.

Seydi Keskin İlkokulu'nda düzenlenen ve okulun rehber öğretmeni Naime Güvenç tarafından sunulan 'Kadına şiddet ve tecavüz seminerine kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Toplumsal cinsiyet ve şiddet algısı üzerinde yasal mevzuatla ilgili bilgilendirmeler yapıldıktan sonra, kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve tecavüz konuları üzerine bilgiler verilerek, yapılmış araştırmalar ile ilgili slayt gösterisi konuklara izletildi.

Seminerde, Türkiye'de şiddetin sadece fiziksel olmadığı, ekonomik ve psikolojik şiddetin de yüksek olduğunu ifade eden Güvenç, şiddetle karşı karşıya kalan kadınların yalnız olmadığını, kadın danışma ve sığınma evleri başta olmak üzere, kolluk kuvvetlerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı il müdürlüklerine başvurabileceklerini söyledi. Güvenç, "Toplum olarak kadına yönelik şiddeti ve tecavüzü yoğun bir şekilde eleştirdiğimiz halde,nedense gözümüzün önünde yapılan şiddet ve cinayetlere kalıyoruz" dedi.

Bu tür seminerlerin faydalı olduğunu belirten okul müdürü Murat Özyıldız ise, kadınlara, öğrencilere ve velilere yönelik seminerlerin devam edeceğini söyledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derik'te Kadına Yönelik Şiddet ve Tecavüz Konulu Seminer Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement