Derik'te Polis Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Derik'te Polis Haftası Etkinlikleri

Derik\'te Polis Haftası Etkinlikleri

Mardin’in Derik ilçesinde Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü nedeni ile etkinlik düzenlendi.

10.04.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Derik ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümü nedeni ile etkinlik düzenlendi.

Hükümet Konağı'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Etkinliklere Derik Kaymakamı İsmail Sündük, Garnizon Komutanı Binbaşı Serdar Batar, cumhuriyet savcıları Şahin Şimşek ile Hüseyin Kantar, hakim Kadir Yüce, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Konağı önündeki törenin ardından kutlamalar Derik Aydın Ayaydın Öğretmenevi'nde devam etti. Kaymakam İsmail Sündük ve beraberindekiler, emniyet mensuplarının Polis Günü'nü kutladı. Kaymakam Sündük, kendi sorumluluk bölgesinde, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayan ve huzurun bekçisi olan Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, teşkilat üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

Derik İlçe Emniyet Müdürü İrfan Uzay ise, "Bizler cumhuriyetimizin, milli bütünlüğümüzün, Atatürk ilke ve inkılapları ile vatandaş hak ve hürriyetlerinin onurlu ve sadık koruyucuları olarak, her türlü tehlikelere karşı gerektiğinde de bu uğurda canını bile vermekten çekinmemiş bir teşkilatın mensupları olarak gururluyuz. Kurulduğu günden bu yana, daima halkın yanında ve hizmetinde olmanın haklı gururunu duyan teşkilatımız, devlete, kanunlara, insan hak ve hürriyetlerine daima sahip çıkmış, toplumun taleplerine, gelişen teknolojiye ve değişen şartlara uyum sağlayarak görevini başarıyla yerine getirmiş ve getirmeye devam edecektir" dedi.

Polis teşkilatının kuruluş yıldönümü münasebetiyle ilçe merkezinde bulunan okullar arasında yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de çeşitli ödüller verildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derik'te Polis Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement