Derince'ye Yakışır Yatırım Yapacağız" - Son Dakika
Emlak

Derince'ye Yakışır Yatırım Yapacağız"

Derince\'ye Yakışır Yatırım Yapacağız"

Derince Limanı 39 yıl süreyle Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ'ye verildi.

06.06.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Derince'ye yakışır şekilde bir liman yapacaklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Derince Limanı'nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ adına açıklamalarda bulunan Safi, ihalenin beklentileri dahilinde gerçekleştiğini belirtti.

İhaleye öncesinde hazırlandıklarını anlatan Safi, şöyle konuştu:

"İnşallah Derince'ye yakışır şekilde bir liman yapacağız ve bunun da en kısa sürede projelerini açıklayacağız. Rakiplerimizi biliyorduk, doğru şekilde değerlendirdik. Bu rakamlara hazır olarak geldik, hayırlı olsun. Bütçemiz biraz daha fazlaydı ama bu rakamlara ulaşmamız zor olmadı. Finansman konusunda a, b ve c planlarımız var. Daha zamanımız var. Vakti gelince açıklayacağız."

Limana gerçekleştirecekleri yatırım konusunda da bilgi veren Safi, "Çeşitli fazlarda, uzun vadeli bir iş. Yurt dışında görüştüğümüz firmalar var. Yabancıların yaptığı modelleri bularak, inşaatlara başlayıp bitireceğiz. Yaklaşık 300 milyon dolar inşaat yatırım tutarı var burada. 3-5 yıl arasında ilk fazı bitirmeyi planlıyoruz, ardından diğer fazları yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ocak ayında gerçekleştirilen ve 6 firmanın katıldığı ilk ihale, başlangıç tutarı 516 milyon dolar olarak belirlenen açık artırma turunda katılımcıların teklif vermemesi nedeniyle iptal edilmişti.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Emlak Derince'ye Yakışır Yatırım Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi
    12:57 Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi

    Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Taşkın, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedeflediklerini belirtti.

  • Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor
    12:53 Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor

    Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin çeşitli bölgelerinde altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bahçelievler Mahallesi, Kocacami Mahallesi ve Öğretmenler Mahallesi'nde parke taşı döşeme, tamirat ve onarım çalışmaları yapılmaktadır.

  • Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
    09:10 Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, Kadınlar Denizi Mahallesi'nde kilit parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirerek yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    18 Nis Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı
    18 Nis Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Balıkesir'de mart ayında 2 bin 341 konut satışı gerçekleşti. Türkiye genelinde ise mart ayında 105 bin 394 konut satıldı. İstanbul, en yüksek konut satışı ve paya sahip olan il oldu.

  • Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı
    18 Nis Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı

    Merkeze bağlı Yeniköy Mahallesi'ndeki bir apartmanın balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesi üzerine inceleme başlatıldı. Olayı fark eden ev sahibi, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı ve mermi çekirdeğini emniyete götürdü. Ev sahibi, balkonda oturamama korkusu yaşadığını ve insanları duyarlı olmaya çağırdı.


Advertisement