Deriteks'ten Kıdem Tazminatı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Deriteks'ten Kıdem Tazminatı Açıklaması

Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS) Genel Başkanı Musa Servi, kıdem tazminatının fona devredilmesi tartışmalarıyla ilgili olarak, "Kıdem tazminatı 1936 yılında işçilere verilmişi bir haktır.

03.02.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS) Genel Başkanı Musa Servi, kıdem tazminatının fona devredilmesi tartışmalarıyla ilgili olarak, "Kıdem tazminatı 1936 yılında işçilere verilmişi bir haktır. Kazanılmış hakka dokunulmaması gerekiyor" dedi.

DERİTEKS Genel Başkanı Servi, kıdem tazminatına yönelik çalışmalara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde toplanan sendika üyeleri, "Kıdem tazminatıma dokunma" yazılı pankart açarak çeşitli sloganlar eşliğinde Aka Deri önündeki grev çadırına kadar yürüdü.

Servi, burada yaptığı basın açıklamasında hükümetin gündeminde kıdem tazminatının fona devri konusunun olduğunu ifade ederek, "Kıdem tazminatı 1936 yılında işçilere verilmiş bir haktır. Şimdi algı şu; yüzde 85'i almıyor. Bu anlamda almayanlar için bu yasayı çıkarıyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Kazanılmış hakka dokunulmaması gerekiyor. Almayanlar için de mutlaka yasal düzenleme yapılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de işsizlik oranının yüksek olduğunu belirten Servi, "Suriyelilerin gelmesiyle birlikte genç nüfusta işsizlik, yapılan istatiski açıklamalarda yüzde 20'nin üzerinde. Şu anda kayıt dışı yüzde 40'ın üzerinde. Bu anlamda işten çıkan işçinin iş bulma imkanı yok. Ama işten çıkarıldığında en azından almış olduğu kıdem tazminatı ile rahatlıkla yaşamını sürdürebiliyor. Ama kıdem tazminatının fona devredilmesi halinde haklı olarak belli şartları koyacaklar. O şartlar yerine getirilene kadar zaten iş bulma imkanı olmayacak. Yaşamı kararacak. Bu anlamda biz tepkiliyiz. Kıdem tazminatının fona devredilmesine karşıyız" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deriteks'ten Kıdem Tazminatı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement