Derleme - "Eğitime Kar Engeli" Başlıklı Haberlerimizi Derleyerek Yeniden Yayımlıyoruz. - Son Dakika
Güncel

Derleme - "Eğitime Kar Engeli" Başlıklı Haberlerimizi Derleyerek Yeniden Yayımlıyoruz.

Derleme - "Eğitime Kar Engeli" Başlıklı Haberlerimizi Derleyerek Yeniden Yayımlıyoruz.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime Ankara ve 20 şehirde bugün eğitime ara verildi.

30.12.2016 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime Ankara ve 20 şehirde bugün eğitime ara verildi. Mersin'de dünkü kuvvetli yağış nedeniyle okullardaki tatil bugün de devam edecek.

Etkisini sürdüren kar yağışı ve kötü hava şartlarından dolayı Ankara, Nevşehir, Kocaeli, Bolu, Çankırı, Bilecik, Uşak, Kırıkkale, Kütahya, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Denizli, Isparta, Konya, Burdur, Manisa, Uşak, Sakarya ve İzmir'de kar yağışı ve Mersin'de kuvvetli yağış ile sel yüzünden eğitime ara verildi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullarda eğitime bugün ara verildiğini bildirdi.

Okulların tatil edilmesine ilişkin henüz resmi bir karar verilmemişken, akşam saatlerinde sosyal medyada Valiliğin logosu kullanılarak Ankara'da okulların tatil edildiğine dair gerçek dışı paylaşım yapıldığını ve bunun hızla yayıldığını belirten Topaca, bazı yayın organlarının da bu konuda teyit almadan "son dakika" haberler geçtiğini, bu durumun da vatandaşlarda beklentiye yol açtığını söyledi.

Ankara Valiliğince resmi bir açıklama yapılmadığı sürece gerçek dışı paylaşımlara ve asılsız haberlere itibar edilmemesini isteyen Topaca, kar yağışı ve buzlanma tehlikesinin yanı sıra teyit edilmemiş haberlerin kamuoyunda, okulların tatil edilmesine ilişkin yarattığı büyük beklenti nedeniyle tatil kararı aldıklarını kaydetti.

Topaca, Ankara Valiliğinin web sitesinin hacklendiği iddialarının ise doğru olmadığını belirtti.

Diğer iller

Nevşehir'de il merkezi ve tüm ilçelerde eğitim öğretime ara verildi. İl genelindeki kamu kurum ile kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de bir gün idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

Çankırı Valiliği de devam eden kar yağışı ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle il genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildiğini duyurdu. Kamuda görevli hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Bilecik Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile Pazaryeri, Bozüyük, Sögüt, Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve il genelinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi. Kocaeli Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki anaokulları, ilk, orta, lise ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu. Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Bolu kent merkezinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime ara verildi.

Uşak'ta, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretimde eğitime ara verildi. Uşak Valiliği ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

Kırıkkale'de de kent merkezi ve ilçelerde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi. Kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kütahya Valiliği de olumsuz hava şartları, buzlanma ihtimali ve ulaşımda meydana gelebilecek aksamalar nedeniyle il genelinde tüm okullar ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime ara verildiğini duyurdu.

Eskişehir'de de kentte tüm okullarda eğitime bir günlüğüne ara verildi.

Balıkesir ise Altıeylül, Balya, Bigadiç, Dursunbey, Gönen, İvrindi, Karesi, Kepsut, Manyas, Savaştepe ve Susurluk'ta okullar tatil edildi.

Bursa'nın İznik, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan, Keles ve Yenişehir ilçelerinde okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Ayrıca, merkez Yıldırım ilçesinin Ankara yolu üzerindeki tüm okullar, Osmangazi ilçesinin Ankara- Bursa-İzmir yolunun Uludağ bölümünde kalan eğitim kurumları ile Nilüfer'de de taşımalı eğitim yapılan okullar tatil edildi. Nilüfer'de okula ulaşmayacak öğrenciler de idari izinli sayılacak.

Çanakkale'de yoğun kar yağışı nedeniyle Çan, Biga, Yenice ve Ayvacık ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar ile Bayramiç ilçesine bağlı Çırpılar, Karaköy, Evciler, Türkmenli ve Muratlar köylerindeki taşımalı sistemli okullarda eğitim öğretim yapılamayacak.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü de Serinhisar, Çameli, Babadağ, Güney ve Acıpayam ilçelerinde okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca Pamukkale ilçesi sınırları içerisindeki taşımalı öğrenciler kar yağışı ve aşırı buzlanmaya karşı bir gün izinli sayıldı. Çardak ilçesi Söğüt ve Gemiş mahallerindeki okullar de yoğun kar yağışı nedeni ile bir gün tatil edilirken, Çardak sınırları içerisindeki taşımalı öğrencilerin kar yağışı ve buzlanmaya karşı bir gün idari izinli sayılacağı açıklandı.

Isparta'nın Eğirdir, Yalvaç, Keçiborlu, Senirkent, Gelendost, Şarkikaraağaç ve Aksu ilçelerinde okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.

Konya'nın 3'ü merkez olmak üzere 16 ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ile Akşehir, Beyşehir, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Kadınhanı, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Ilgın, Altınekin ve Yunak ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildiği bildirildi. Ayrıca ilçelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin ve hamilelerin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Burdur'da yoğun kar yağışı nedeniyle Altınyayla ve Çavdır ilçelerinin tamamında, Gölhisar ilçesinde ise İbecik, Elmalıyurt ile Yeşildere köylerinde taşımalı eğitime ara verildi.

Manisa'da Demirci ilçesindeki okullarda, yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma tehlikesi nedeniyle bir gün eğitim yapılmayacak.

Sakarya'da il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar ile Taraklı ve Geyve ilçelerinde tüm okullarda yarın eğitime ara verildi.

İzmir'in Bergama ilçesinde yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle de 40 mahalleden taşımalı sistemle ilçe merkezine gelen öğenciler için eğitime bugün de ara verildi.

Uşak'ta, kar yağışı nedeniyle bugün de ilk ve orta öğretimde eğitime ara verildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Mersin'de kuvvetli

Mersin'de ise dünkü kuvvetli yağış nedeniyle il merkezi ile Tarsus, Erdemli ve Çamlıyayla ilçelerinde okullar bugün de tatil edildi.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü de kentteki yağış nedeniyle eğitime ara verildiğini duyurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derleme - 'Eğitime Kar Engeli' Başlıklı Haberlerimizi Derleyerek Yeniden Yayımlıyoruz. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da tankerden akaryakıt çalan 2 kişi suçüstü yakalandı
    17:29 Samsun'da tankerden akaryakıt çalan 2 kişi suçüstü yakalandı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Gazi Mahallesi Ayvacık yolunda bir tankerden akaryakıt çalan R.Ö. ve İ.Ö. isimli 2 kişi suçüstü yakalandı. Zanlılar, 'Güveni kötüye kullanma' suçundan gözaltına alındı. Ayrıca, Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Yalı Mahallesi'nde yapılan bir ikamette yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, bir kurusıkı tabanca ile 46 tabanca fişeği, 52 kurusıkı tabanca fişeği ve 4 kartuş ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Baharın Gelişiyle Bingöl'deki Menderesler Göz Kamaştırıyor
    17:27 Baharın Gelişiyle Bingöl'deki Menderesler Göz Kamaştırıyor

    Bingöl'de bahar aylarının gelmesiyle birlikte, ovalar içinde bulunan menderesler görsel şölen sunuyor. Solhan ilçesi ve Muş ili sınırları arasında bulunan ovadaki akan menderesler, dron ile görüntülendi. Akan mendereslerin etrafında otlanan hayvanlar ile yeşil doğalın birleşmesi görsel şölen sunuyor.

  • Şanlıurfa'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonu
    17:27 Şanlıurfa'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Tabanca Operasyonu

    Şanlıurfa'da polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda farklı özelliklerde uyuşturucu madde ile ruhsatsız tabancalar ele geçirildi. Operasyonda 3 kilo 350 gram skunk maddesi, 90 gram esrar, 27 gram metamfetamin maddesi, 50 adet uyuşturucu hap, 2 adet hassas terazi ve 2 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Gözaltına alınan 5 zanlı emniyete götürülürken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kaymakam Kılıç'tan şehit ailesine ziyaret
    17:27 Kaymakam Kılıç'tan şehit ailesine ziyaret

    Taşova Kaymakamı Efe Kılıç, Şehitler Haftası dolayısıyla şehit mezarlarını ve ailelerini ziyaret etti. Kılıç, Şırnak Uludere'de şehit olan jandarma Onbaşı Bekir Özdemir'in mezarı ile Bilecik'te şehit olan jandarma Er Musa Kavi'nin ailesini ve mezarını ziyaret etti. Ziyarette Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

  • Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, 'Geleceğe Miras Projesi' ile Yeniden Ayağa Kalkacak
    17:25 Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, 'Geleceğe Miras Projesi' ile Yeniden Ayağa Kalkacak

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bulunan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Geleceğe Miras Projesi' kapsamında kazı ve restorasyon çalışmalarıyla yeniden canlanacak. Bakanlık tarafından 60 milyon 480 bin TL ödenek ayrılan antik kentte yapılacak çalışmalar, Sütunlu Cadde, Persistili Avlu ve Ortaçağ Kalesi gibi alanları kapsayacak. Bu projelerle birlikte Gazipaşa'nın turizm potansiyeli artacak.

  • Kayseri'de düzenlenen 18 yaş altı Basketbol Erkekler Anadolu Şampiyonası devam ediyor
    17:23 Kayseri'de düzenlenen 18 yaş altı Basketbol Erkekler Anadolu Şampiyonası devam ediyor

    Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen 18 yaş altı Basketbol Erkekler Anadolu Şampiyonası Beyaz Grup müsabakaları Kayseri'de sürüyor. 16 takımın mücadele verdiği müsabakalar, Kayseri'deki 2 salonda gerçekleştiriliyor. Müsabakalar sonunda 4 takım Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.

  • Ayvalıklı Milli Atlet Şahin Şenoduncu, Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na Hazırlanıyor
    17:23 Ayvalıklı Milli Atlet Şahin Şenoduncu, Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na Hazırlanıyor

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yetişen milli atlet Şahin Şenoduncu, Antalya'da düzenlenecek olan Bireysel ve Takımlar Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na katılmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Şenoduncu, altın madalya ve kupa kazanmayı hedeflediği şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek.

  • Aksaray'da Bayram Tatilinin Bitmesiyle Trafik Denetimleri Gerçekleştirildi
    17:22 Aksaray'da Bayram Tatilinin Bitmesiyle Trafik Denetimleri Gerçekleştirildi

    Aksaray'da bayram tatilinin bitmesinin ardından yaşanan trafik yoğunlukları ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı şehir genelinde 3 farklı trafik denetimi gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından yapılan denetimlerde, emniyet kemeri kullanımı, güvenli yaya ve okul geçidi kullanımı ile güvenli servis taşımacılığı ve diğer okul güvenliği konularında kontroller yapıldı. Sürücüler trafik kuralları ve seyahat güvenliği konusunda uyarıldı ve denetim faaliyetlerinin devam edeceği açıklandı.

  • Erzincan İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı Mehmet Cavit Şireci oldu
    17:22 Erzincan İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı Mehmet Cavit Şireci oldu

    Mahalli İdareler Seçimleri sonrası İl Genel Meclisi Üyelerinin belirlenmesinin ardından 22 kişiden oluşan İl Genel Meclisi ilk toplantısını yaptı. Yapılan seçim sonucunda Mehmet Cavit Şireci 15 oy alarak Erzincan İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı oldu. Şireci'nin Meclis Başkanı seçilmesinin ardından Erzincan İl Özel İdaresinde devir teslim töreni gerçekleşti.

  • İstanbul'da afet riskleri ele alındı
    17:22 İstanbul'da afet riskleri ele alındı

    İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında yapılan Afet Koordinasyon toplantısında, İstanbul'da afet risklerine ilişkin çalışmalar ele alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da toplantıya katıldı.


Advertisement