Derleme<br/>geceden Bu Yana "İsrail'in Gazze'ye Saldırıları" Başlıklı Haberlerimizi... - Son Dakika
Güncel

Derleme<br/>geceden Bu Yana "İsrail'in Gazze'ye Saldırıları" Başlıklı Haberlerimizi...

Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 2 bin 109'a yükseldi Hamas sözcüsü Ebu Zuhri: "İsrail'in yeniden kara saldırısı düzenleme tehdidi, Filistin direnişini korkutamaz" İsrail savaş uçaklarının Refah kentine gerçekleştirdiği hava saldırısında bir hükümet binası tamamen yıkıldı İsrail, ateşkesin bozulduğu günden bu yana Gazze'den "620 füze" atıldığını duyurdu Gazze'den Erez'deki kontrol noktalarından birine atılan havan topu nedeniyle, biri ağır 5 İsrailli yaralandı.

24.08.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 2 bin 109'a, yaralıların sayısı ise 10 bin 651'e yükseldi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Saldırılarda yaşamını yitiren ve yaralanan Filistinlilerin sayısı da artıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 2 bin 109'a, yaralıların sayısı ise 10 bin 651'e yükseldi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in yeniden karadan saldıracağına yönelik tehditleri, Filistin direnişini korkutamaz" dedi.

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği hava saldırısında İçişleri Bakanlığı'na bağlı 7 katlı binanın tamamen yıkıldığı, çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldiği, ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

İsrail ordusu, taraflar arasında varılan geçici ateşkesin bozulduğu Salı gününden bu yana, Gazze'den İsrail'e 620 füze atıldığını açıkladı.

Sivillerin yaşadığı 11 katlı binayı vurdu

İsrail'in sivillerin yaşadığı 11 katlı binayı vurduğu belirtildi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail ordusunun Gazze'de sivillerin yaşadığı 11 katlı bir binayı vurması, insanların yaralanmasına ve onlarca ailenin evsiz kalmasına neden olan bir savaş suçudur" ifadesini kullandı.

Gazze'den Erez'deki kontrol noktalarından birine atılan havan topu nedeniyle, biri ağır 5 İsraillinin yaralandığı belirtildi.

Gazze'ye destek kampanyaları

Yeryüzü Doktorları Derneği, Gazze'ye saldırıların en büyük mağduru olan çocuklar ile yeni oluşan bin civarında engellinin hayata tutundurulabilmesi için rehabilitasyon projesi başlatacağını duyurdu.

Dernek Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Bundan sonraki süreçte de Gazze ve Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz. O coğrafya bizim öncelikli coğrafyalarımızdandır" dedi.

İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'deki katliamlara dikkati çekmek için "bir kova kum" kampanyası başlatıldı. İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya da kampanyaya destek verdi.

Gazze'de eğitime başlanamadı

Gazze'de İsrail'in saldırıları nedeniyle okulların açılışı ertelenirken, Batı Şeria'da ise 2014-2015 eğitim-öğretim sezonu bugün başladı. Gazze'de  ise eğitime başlayamayan çocuklar için bazı okullarda temsili tören düzenlendi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Hamas işlediği suçlardan dolayı ağır bedel ödüyor ve ödeyecek" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derleme<br/>geceden Bu Yana 'İsrail'in Gazze'ye Saldırıları' Başlıklı Haberlerimizi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement