Derleme<br/>gün İçinde Geçilen "Chp'de Olağanüstü Kurultay Kararı" Başlıklı Haberlerimizi... - Son Dakika
Güncel

Derleme<br/>gün İçinde Geçilen "Chp'de Olağanüstü Kurultay Kararı" Başlıklı Haberlerimizi...

CHP'de, 5 6 Eylül tarihlerinde yapılacak olağanüstü kurultayın gündemi gazete ilanı ile duyuruldu Nevşehir’de düzenlenen toplantıda, 78 il başkanı, ortak bir bildiri yayımlayarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek verdi CHP'nin yurt dışı örgütleri, yaptıkları ortak açıklama ile Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini bildirdi CHP Ankara Milletvekili Tarhan, partisinin olağanüstü kurultayında genel başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin, "Partimizin ve ülkemizin geleceği için arkadaşlarımla değerlendirmeler yapmaya devam ediyorum.

19.08.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de, 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olağanüstü kurultayın gündemi gazete ilanı ile duyuruldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu imzalı yayımlanan çağrıda, 18. Olağanüstü Kurultay'ın 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde saat 09.00'da ATO Congresium Salonunda toplanacağı belirtildi.

Sekiz maddeden oluşan gündeme göre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak kurultayda, ilk olarak başkanlık kurulu seçimleri gerçekleştirilecek. Kurultayda daha sonra tüzük komisyonu oluşturulacak, ardından da genel başkan seçimi yapılacak.

Tüzük değişikliği gündemini de görüşecek olan kurultayda, 60 kişiden oluşan Parti Meclisi (PM) seçilecek. PM için 15 yedek üye ile yine 15 üyeden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de belirlenecek.

CHP'de olağanüstü kurultay öncesi, Nevşehir'de düzenlenen toplantıda, 78 il başkanı, ortak bir bildiri yayımlayarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

Bildiride, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun özgürlük, demokrasi, evrensel hukuk, temel insan hakları, barış ve cumhuriyetimizin temel değerleri için vermiş olduğu mücadeleyi destekliyoruz. Genel Başkanımızın, partimizin değişim sürecini tamamlamak, tüm Türkiye'yi kucaklamak adına attığı cesur adımların il başkanları olarak arkasında duruyoruz" ifadesine yer verildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Nevşehir'de yapılan il başkanları toplantısında alınan karara ilişkin, "Buraya açıklama yapmak için gelen arkadaşlarımızın büyük bir kısmı, kendi delegasyonlarıyla görüşme imkanı buldu. Onun için de burada yapılan açıklama, 78 il başkanının açıklaması, büyük oranda bağlayıcıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Ortak bildiride imzası bulunmayan CHP Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman, Kapadokya'daki İl Başkanları Toplantısına mazereti nedeniyle katılmadığını belirterek, "Onun için oradaki bildiride imzam olamadı. Örgütlerimizle önümüzdeki günlerde toplantı yapacağımız için bilgi vermedik. Net karar vermedik" dedi.

-Yurt dışı örgütleri Kılıçdaroğlu'nun yanında

CHP'nin yurt dışı örgütleri, yaptıkları ortak açıklama ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini bildirdi. CHP'den yapılan açıklamada, aralarında Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerin de bulunduğu partinin yurt dışı örgütlerinin, Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu belirttiği bildirildi.

Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, "CHP olarak aldığımız kurultay kararı, kesinlikle bir ayrışmayı değil, partimiz için uzlaşmayı ve birlikte daha güçlü olmayı hedeflemektedir" değerlendirmesinde bulundu.

-Tarhan, adaylığı değerlendiriyor

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, partisinin olağanüstü kurultayında genel başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin, "Partimizin ve ülkemizin geleceği için arkadaşlarımla değerlendirmeler yapmaya devam ediyorum. Bu olağanüstü koşullarda akıl ve sağduyu öne çıksın istiyorum. Bu değerlendirmeler sonrasında kamuoyuna açıklama yapacağım" dedi.

CHP'nin bu yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini öne süren Tarhan, şunları kaydetti:

"Benim derdim kesinlikle koltuklarla, kişilerle değil. Bir zihniyet sorunu var partide. Bunun değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü bir bilinç erozyonu yaşandığını hissediyorum, ilkelerden, değerlerden ve gelecek vizyonundan bir kopuş olduğunu görüyorum. O nedenle bununla mücadele etmek gerekir. CHP'nin iktidar olması için kesinlikle bu yönetim anlayışı değişmelidir. Ben kurultaya, yönetim gölgesi düşmemesi için Sayın Genel Başkan'ın makamı terk ederek bir kurultay kararı alması gerektiğini söylemiştim ancak onun gerçekleşmediğini de üzüntüyle izliyorum."

"Asıl AKP'ye çalışanlar kimler biliyor musunuz? Lüks restoranlarda ahkam kesen ve halkı bu şekilde ikna ettiğini zanneden insanlar, yöneticiler" diyen Tarhan, "Gezi olayları sırasında, sokaklarda gençleri korumak için bizler gaza boğulup, o mücadelenin bir parçası olurken, yönetim odalarında çay, kahve içip solculuk yapmaya çalışan insanların, bize solculuk ya da CHP'liliği öğretmeye çalışmasını şaşkınlıkla izliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

-İnce'ye destek

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye desteklerini açıkladı.

CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ise Muharrem İnce'nin CHP Genel Başkanlığına aday olmasının, başta Yalova olmak üzere tüm Türkiye'de sevinçle karşılandığını bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Derleme<br/>gün İçinde Geçilen 'Chp'de Olağanüstü Kurultay Kararı' Başlıklı Haberlerimizi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement