Derleme<br/>gün İçinde Geçtiğimiz "Cumhurbaşkanı Seçimi" Başlıklı Haberlerimizi Derleyerek... - Son Dakika
Güncel

Derleme<br/>gün İçinde Geçtiğimiz "Cumhurbaşkanı Seçimi" Başlıklı Haberlerimizi Derleyerek...

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu: "Ben biliyorum ki pazar günü Türkiye bu sandıkta, 1950'deki gibi, 1983'teki gibi büyük sürprizle karşılaşacak.

08.08.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Ben biliyorum ki pazar günü Türkiye bu sandıkta, 1950'deki gibi, 1983'teki gibi büyük sürprizle karşılaşacak. Bu sürpriz sessiz yığınların oyu olacak" dedi.

İhsanoğlu, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyelerini, TOBB İkiz Kuleler'de ziyaret etti. İhsanoğlu, "Ben biliyorum ki pazar günü Türkiye bu sandıkta, 1950'deki gibi, 1983'teki gibi büyük sürprizle karşılaşacak. Bu sürpriz sessiz yığınların oyu olacak" diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise ortak hedeflerinin zenginleşen ve özgürleşen bir Türkiye olması gerektiğini belirterek, "Bu hedefe ulaşmak için ülkedeki tek bir ferdi dahi dışlamadan refah ve huzuru tesis etmek zorundayız" değerendirmesinde bulundu.

-Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Tek millet ve tek dili kabul etmezsek 'Parçalanırız, ülke birbirine girer, etnik köken çatışmaları başlar' diyorlar. Bu büyük bir yalandır" dedi.

Demirtaş,  "Asıl toplumu bölen ve parçalayan şey tek dil, tek millet ve ırk dayatmasıdır" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, adaylığını açıkladığı 9 Ağustos'tan bu yana yurt içi ve dışında toplam 80 etkinliğe katılıp, 25 miting gerçekleştirdi.

-Başbakan Yardımcısı İşler

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun televizyonlardaki ve meydanlardaki halini görünce insanın üzüldüğünü dile getirerek, "Konuşmaları toparlayamıyor, bazı isimleri söylemekte sıkıntı çekiyor. Her şeyin bir zamanı var. Özellikle de halkın seçeceği cumhurbaşkanı siyasetten gelmeli, halkın duygularını, hissiyatını bilebilmeli. Bu tecrübeyi kazanmak kolay değil. Siz 70 yaşınızda aktif siyaset adamı gibi sahaya inerseniz fiziken de zihnen de yorgun düşersiniz. Bunların emarelerini Sayın İhsanoğlu'nda görüyoruz ve şahsen ben onun adına da üzülüyorum" ifadesini kullandı.

İhsanoğlu'na 13 partinin destek verdiğinin söylendiğini belirten İşler, "İsterse 113 tane parti olsun. Bunların toplumda karşılığı yok. CHP ile MHP'nin bir önceki seçimde il genel meclisinde aldıkları oy toplamı yüzde 44. Şimdi bu oranın çok daha altında kalacak"

Başbakan Erdoğan'ın, İhsanoğlu'nun İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteriyken görevden alınmasının istendiği ancak kendilerinin onu koruduğu yönünde açıklama yaptığı, İhsanoğlu'nun ise bunu "iftira" olarak değerlendirdiğinin belirtilmesi üzerine İşler, İhsanoğlu'nun "iftira" ifadesini kullanmasına üzüldüğünü söyledi.

O dönemde Başbakan Erdoğan'ın, Suudi Arabistan Kralı ile görüşmesinde tercümanlığını yaptığını belirten İşler, "O günü çok iyi hatırlıyorum. Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Sayın Başbakanımız ve ben, biz üçümüz vardık. Bu konu açıldı. En son cümlesi şöyle oldu. 'O gitmeden büyükelçi gitmeyecek' dedi. Ben de yanlışlık olmasın, acaba doğru mu söylüyor, çünkü Kral da yaşlıydı, 'O ile kimi kastediyorsunuz' dedim, 'O'nu kastediyorum' dedi. Bu şekilde tekrar teyit aldım" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yadımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında Hakkari'yi ziyaret etti. Herkesin kendisini tanıtarak çalışmasını yapacağını ancak son kararı vatandaşların vereceğini vurgulayan Atalay, vatandaşların verdiği oyun başlarının üstünde yerinin olduğunu kaydetti.

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'nin tarihi günler yaşadığını belirterek, " Sakarya'da milletle devlet, tarihinde ilk defa el ele verecek, bundan büyük nimet mi olur. Türkiye, bunun değerini bilmeli. Şu anda eline geçirdiği imkanın ne olduğunu iyi anlamalı ve bilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin parti temsilcilerince doğru telaffuz edilemediğine değinen İslam, "Sorun adamda değil belki. Adını bile ezberleyemediğiniz, hakkında hiçbir şey bilmediğimiz, bizim de bilmediğimiz bir adama Türkiye'nin gelecek 50 yılını emanet etmemizi istiyorsunuz bizden, hangi hakla, hangi selahiyetle ne cüretle. Bu cesareti nereden alıyorsunuz? Bu sorunun cevaba ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

-Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, "Bu seçimin ikinci tura kalacağına inanmıyorum. Sayın Başbakan ilk turda, 10 Ağustos akşamı cumhurbaşkanlığını ilan eder, Türkiye de normalleşme sürecini devam ettirir" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Ekrem Erdem, "CHP, kazanacağından emin olsa Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday yapar mıydı? Kesinlikle yapmazdı. Es kaza biz yapmış olsaydık, gericiliğimizden tutun da şeriatçılığa kadar tefe koyarlardı" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Cumhuriyet iki temel ilke üzerinden kurulmuştur. Biri tam bağımsızlık, ikincisi de 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' lafzıdır. 91 yıldır güzel cumhuriyetimizi ilk kez bu ilkeye bu kadar yakın tutmaya çalışıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin, "Milletimize çok büyük sorumluluk düşmektedir. Her şeyden önce vatandaşlarımızın şu sarı sıcakta tatilini kesmesi, sandığa gitmesi ve geleceğine sahip çıkması gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Öyle bir aday var ki Başbakan Erdoğan; Zazaları dışlıyor, Ermenileri, Gürcüleri aşağılıyor, Alevilere sataşıyor, Yahudilere sataşıyor. Ne kadar kendisine aykırı olabilecek gruplar varsa bunların hepsini ya aşağılıyor ya da doğrudan hakaret ediyor. Böyle bir aday, kendisine milletin adamı diyor. Hangi milletin adamı? Bu saydığı, hakaret ettiği, aşağıladığı unsurlar bu milletin kopmaz parçaları değil mi?" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Öncelikle herkesin (benim cumhurbaşkanım) diyebileceği, o makamın gereklerini yerine getirecek tarafsız bir cumhurbaşkanı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Birinci turda Cumhurbaşkanı yapacağız"

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Sarayönü'nde Cumhurbaşkanı seçimi için vatandaşlardan destek istedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Hiç kuşkumuz yok. Birinci turda Başbakanımızı cumhurbaşkanı yapacağız. Anketler bunu gösteriyor" dedi.

CHP milletvekilleri, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için Karapınar'da esnaftan destek istedi.

-Uluslararası Rabia Platformu'ndan Erdoğan'a destek

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, "Başbakan Erdoğan, bugün birçok İslam ülkesinde seçime girse seçimi kazanabilecek bir itibar ve güce sahip. Suriyelilerin haklarını savunan, Rabia katliamını dile getirip Mısır'daki darbeye karşı çıkan ve hemen her fırsatta Gazzeli, Iraklı mazlumları sahiplenen bir lider olan Erdoğan, bu tavrıyla İslam dünyasında tek. Bu sebeplerle 'İslam dünyası büyük çoğunlukla Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını istiyor' diyebiliriz. Erdoğan'ın tavizsiz, dik duran, vicdanlarını terennüm eden himayeci liderliği güçlenerek sürsün istiyorlar" dedi.

Yörük Türkmen Vakfı (Yörtürk) Genel Başkanı Mustafa Tombuloğlu, "Devletteki makamlar hele hele cumhurbaşkanlığı makamı, çok saygın bir makam olup kesinlikle bir kavga yeri değildir" dedi.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "Milletin bağrından çıkan bir aday olarak Başbakan'ın, cumhurun seçtiği cumhurbaşkanı olma yolundaki yürüyüşünü anlamlı buluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

-İhsanoğlu'na 7,5 milyon bağış

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na, seçim çalışmalarında kullanılmak üzere şimdiye kadar 7 milyon 506 bin 93 lira 3 kuruş bağışta bulunuldu.

-Seçim afişindeki parti isimleri kalktı

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), AK Parti ve HDP'nin isimlerinin kaldırılmasına karar verdiği cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim afişinden CHP ve MHP'nin isimleri de kaldırıldı.

Afişlerdeki tüm parti isimlerinin İstanbul'da dün saat 20.00 itibariyle, Türkiye genelinde ise 24.00 itibariyle silindiği YSK'ya bildirildi.

Fatih esnafı, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla Kapalıçarşı'dan Eminönü Meydanı'na yürüdü.

Zonguldak Sağlık Müdürlüğünce, evde bakım hizmeti alan hastalardan talepte bulunan vatandaşların cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanmaya götürüleceği bildirildi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, cumhurbaşkanı seçiminin yapılacağı gün kapalı olması gereken iş yerlerini uyardı.

Şanlıurfa'da, MHP Gençlik Kolları ve Ülkü Ocakları'ndan oluşan bir grubun, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek amacıyla AK Parti'ye katıldığı bildirildi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde faaliyet gösteren 14 sivil toplum kuruluşundan oluşan Milli İrade Platformu, cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Recep Tayyap Erdoğan'a destek vereceklerini açıkladı. - Ankara

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Derleme<br/>gün İçinde Geçtiğimiz 'Cumhurbaşkanı Seçimi' Başlıklı Haberlerimizi Derleyerek... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalova'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Zanlı Tutuklandı
    14:22 Yalova'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Zanlı Tutuklandı

    Yalova Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek C.G'nin uyuşturucu ticareti yaptığını tespit etti. C.G. ve M.B. gözaltına alındı ve yapılan aramalarda uyuşturucu ile hassas teraziler ele geçirildi. Şüpheliler tutuklandı.

  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.


Advertisement