DerlemeNazmiye Demirel'in Vefatı - Son Dakika
Güncel

DerlemeNazmiye Demirel'in Vefatı

DerlemeNazmiye Demirel\'in Vefatı

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 65 yıllık hayat arkadaşını memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurladı Süleyman Demirel, eşine veda ederken, sağlık durumu nedeniyle oturması için getirilen koltuğu kaldırttı.

30.05.2013 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 65 yıllık hayat arkadaşı Nazmiye Demirel'i memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurladı.

Demirel, Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy Beldesi'nde 12 Aralık 1948 yılında hayatını birleştirdiği ve 27 Mayıs Pazartesi günü yaşamını yitiren eşi Nazmiye Demirel'in defni için saat 11.00'de özel uçak ile Süleyman Demirel Havalimanı'na indi. Yorgun ve üzgün olduğu gözlenen Demirel'i Isparta Valisi Memduh Oğuz ile bir dönem birlikte görev yaptığı Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Agah Oktay Güner ve yakınları karşıladı.

Aprona kadar özel aracıyla giden Demirel, kendisini takip eden gazetecilere aracın içerisinden şapkasını çıkartarak selam verdi. Daha sonra

helikopterle İslamköy'e geçen Demirel, Süleyman Demirel Külliyesi'nde taziyeleri kabul etti.

Siyasetin simaları Demirel'i yalnız bırakmadı

Cenaze törenine katılmak ve Demirel'i üzgün gününde yalnız bırakmak istemeyen Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Mehmet Ağar, Hüsamet Cindoruk, Cavit Çağlar, Mustafa Sarıgül, Ali Şen, Rahmi Koç ile çok sayıda milletvekili, eski siyasetçi ve işadamı Isparta'ya geldi.

Nazmiye Demirel için Süleyman Demirel Külliyesi'nde bulunan Şehriban Hatun Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Yoğun izdihamın yaşandığı törende, cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı. Nazmiye Demirel'in naaşı omuzlarda İslamköy'deki aile mezarlığına götürüldü.

Eşinin cenazesini mezarlıkta da yalnız bırakmayan Demirel, defin sırasında sandalyeye oturdu ve dua etti. Demirel, korumalarının bir mendile koyduğu toprağı eşinin mezarına serpti.

Daha sonra helikopterle Eğirdir İlçesi'ne bağlı Barla Beldesi'ndeki kardeşi Şevket Demirel'in evine giden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ailesiyle birlikte burada taziyeleri kabul etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ziyaretçiler arasındaydı.

" Türkiye'nin birliğinin tam temsilini gösteren bir olaydır"

Ankara'ya hareket etmek üzere Barla'daki evden ayrılan Demirel, çıkışta gazetecilere ve kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Acısının büyük olduğunu vurgulayan Demirel, eşinin vefatını "Allah'ın takdiri' olarak değerlendirdi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Türkiye'nin her tarafından hemen hemen Türkiye birliğinin tam temsilini gösteren bir olaydır bu. Demek insanlar hala, herkes, yani siyasi kanaati ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun bazı kişiler, kişilerle muhabbet edebiliyor. Bu sevindirici birşey. Birlik görevi yapmıştır Nazmiye hanım aynı zamanda" açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği çelenk

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği çelengin bir vatandaş tarafından kırıldığının iddia edilmesi üzerine Demirel, "Çok ayıp olmuş, bu kadar güzel beraberliğin içerisinde buna bir mürekkep damlatmanın manası yok. Böyle bir hadiseyi kınarım. Herkes kendi hislerine hakim olsun, ayıp olmuş, ayıp" sözleriyle olayı kınadığını ifade etti.

Demirel, daha sonra Süleyman Demirel Havalimanı'ndan özel uçakla ayrıldı.

"Siyasetçinin eşi olmak, siyaset yapmaktan daha zor"

Bu arada cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, Nazmiye Demirel'in, Süleyman Demirel'in zorlu siyaset hayatında büyük sıkıntılar çektiğini ifade etti.

Nazmiye Demirel ile ilgili olarak, "65 yıl, bütün bu sıkıntıları katlanarak sürdürülen bir hayat her türlü takdirin üzerindedir" diyen Çiçek, 65 yıllık bir hayatın çok kolay olmadığını, inişi, yokuşu, sıkıntısı bulunduğunu dile getirdi. Çiçek, "Siyasetçinin eşi olmanın, bu ülkeye ne büyük fedakarlık, ne büyük bir zorluk olduğunu belki bu 65 yıllık süreç iyi takip edildiyse ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Çiçek'in sözlerine destek verdi. Yıllardan beri siyasetle ilgilendiğini ve Süleyman Demirel ile eşi Nazmiye Demirel'i yakından takip ettiğini anlatan Arınç, "Muhterem bir hanımefendi olarak Türk annelerinin gönlünde çok önemli bir yeri bulunan Nazmiye Demirel'in vefatından üzgünüz. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Nazmiye Demirel'in acılar çektiğini, Süleyman Demirel'in bütün acılarını paylaştığını ifade etti.

Mehmet Ağar ise Nazmiye Demirel'in çileli bir ömür yaşadığını belirterek, "Siyasetçilerde en fazla yükü eşleri çeker. Nazmiye Demirel de bunun en tipik örneği" diye konuştu. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DerlemeNazmiye Demirel'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement