Derman Baba Aday Adayı - Son Dakika
Yerel

Derman Baba Aday Adayı

Derman Baba Aday Adayı

Kamuoyunda 'Derman Baba' olarak anılan Yılmaz Acu, Ak Parti Yenişehir İlçesi Encümen aday adayı oldu.

05.02.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

34 yılı Aşkın Bir süredir Diyarbakır merkez ve bağlı ilçelerinde, fakir ve yardıma muhtaç ailelere, ayni ve nakdi yardımlarda bulunan ve kamuoyunda adı 'Derman Baba' olarak anılan Yılmaz Acu, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak parti) merkez Yenişehir ilçesinden Encümen Aday Adayı oldu.

Sağlık güvencesi olmayan binlerce hastayı, gerek Diyarbakır'da, gerekse Başkent Ankara ve İstanbul'da bulunan Askeri ve sivil hastanelerde tedavi ettirerek sağlık sorunlarını çözüme kavuşturan Derman Baba Acu için vatandaşlar, 'Türkiye'nin Robin Hood'u ifadelerini kullanıyorlar.

DÜŞENİN DOSTU DERMAN BABA, AKTİF SİYASETTE

Bugüne kadar bir çok kampanya düzenleyip kayıp çocukların ailelerine kavuşabilmesi için çaba harcayan, bu uğurda Ankara ve İstanbul'a kadar giderek çalışmalar yapan, ekonomik durumları elverişli olmadığı için okul okuyamayan çocukların, eğitimlerini sürdürebilmeleri için gayret gösteren Derman Baba Yılmaz Acu'nun, aktif siyasete girme kararı, vatandaşlar tarafından da sevinçle karşılandı.Bir çok sosyal sorumluluk projesinin içinde yer alan, binlerce aileye ayni ve nakdi yardımlarda bulunan Yılmaz Acu, aynı zamanda kurucusu olduğu 'Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin başkanlık görevini de icra ediyor.

Adeta tek başına sivil toplum örgütü görevi üstlenen, Yılmaz Acu, Ak parti Yenişehir İlçesi Belediye Meclis Aday Adaylığını açıkladı.Uzun yıllardır, başta Kurtlar Vadisi ve Arka Sokaklar olmak üzere, Aşk ve Devrim, Hormon gibi dizilerin yanı sıra bir çok kliplerde oynayan, evli ve 6 çocuk babası Acu'nun, Belediye Meclis üyeliği için Aday Adaylığını açıklaması, bir hayli olumlu karşılandı.

'Hizmet çıtasını daha yukarılara çıkarmak' ve daha üst düzeyde kurumsal anlamda hizmetler sunabilmek için, Ak partiden encümen adaylığını açıklayan Acu, şunları söyledi:

'Bir çok alanda uzun yıllardır vatandaşlarıma hizmet sunmaya çalıştım. Özellikle sağlık ve eğitim alanında yaptığımız çalışmaları, zaten vatandaşlarımız biliyor ve görüyor.Edindiğimiz tecrübeleri, deneyimleri, daha geniş kapsamlı hizmetlere dönüştürmek amacıyla, Ak partiden Belediye Meclis Üyeliği Adaylığı için başvuru yaptım.Bir çok vatandaşımız, bana bu yönde telkinlerde bulunarak, siyasete girmemi istediler. Takdir vatandaşlarımızındır. Bizler hizmet adamıyız. Sahada ne görev verilirse, elimizden geleni yapmak için mesai kavramı gözetmeksizin çaba harcarız.Şimdine hepimize hayırlı olmasını diliyorum'.

DERMAN BABA DERMAN OLUYOR

Uzun yıllardır tek başına bir sağlık kuruluşu gibi çalışan, bu uğurda kişisel mal varlığını da harcayan Acu, Diyarbakır ve bölge genelinde çoğunluğu kalp, kanser, diyaliz ve böbrek hastası ile organ nakli bekleyen hastaların yanı sıra bir çok farklı hastalığı bulunan yüz bine yakın hastaların tedavi ve ihtiyaçlarına destek oldu.

Hayatı film senaryolarını aratmayan, Anne karnında iken babasını kaybedip yetim büyüyen Acu, çocukluğunda tatlı satıp, yaşam kavgasına erken atıldı.8 yaşından sonra kahvehanelerde ortacılık yaparak, ailesine kol kanat germeye çalışan Acu, 'gündüz okula gittim. Akşamları ise kahvehanelerde çalışarak, aileme bakmaya çalıştım.

Yoksulluğun ne olduğunu çok iyi bilirim. O nedenle özellikle çocuklarını okutma olanağı olmayan bir çok aileye yardımlarda bulunarak, çocuklarımızın eğitimlerini tamamlamalarını sağladım. Tabi bu çalışmaları yaparken, bana destek olan hayırsever kurum ve kuruluşlar, işadamları ve STK başkanlarını da unutmamak lazım' şeklinde duygularını dile getirdi.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN HAYRANI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı hizmetlerin ülkemiz tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirten Acu, şunları söyledi:

Sayın 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan siyaset tarihimizde unutulmayacak hizmetler yaptı.Sayın başbakanımız çok değerli bir insan. Kendisine büyük saygı duyuyorum. Bir çok başarılı hizmete imza Attı.Ankara'da iki defa ayak üstü görüşme fırsatı oldu ve beni dinledi. Eskiden binlerce insan benden sağlık için yardım isterdi.

Ankara, İstanbul, İzmir gibi kentlere hasta götürüp tedavi ettirirdik. Ancak şu an buna gerek kalmadı. Çünkü ülkemiz sağlık alanında devrim niteliğinde hamleler yaptı. Diyarbakır'da eskiden ilaç almak bile başlı başına dertti. Uzun kuyruklar oluşurdu ilaç almak için. Hastalar muayene olmak için sabahın erken saatlerinde kuyruğa girerdi.

Zaten devlet hastanelerinde randımanlı tedavi olanağı da pek yoktu. Doktorların çoğu, özel muayenehanesine çağırırdı hastalarını. Ancak bu durum, mali olanağı olmayanları olumsuz etkilerdi. Bıçak parası verilmeden ameliyatlar yapılmazdı.Bir MR için bile, 6 Ay sonrasına gün verildiğini hatırlarım. Artık günümüzde aynı gün MR sonucunu alabiliyoruz. Özel hastanelerin kapısı da sonuna kadar açıldı.

Artık devlet hastaneleri, özel hastanelerle yarışır Bir konuma geldi. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet alıyoruz. Eskiden odalar tıka basa hastalarla doluydu. Şimdi ise bir odada iki hasta kalıyor. Odalar VİP kalitesinde. Refakatçi yatağı var, LCD ekran televizyonlar, buzdolaplı, klimalı, wc, banyolu odalarda hastalar kalıyor.
Adeta Bir sağlık devrimi yapıldı. 112 Acil ambulansların sayısı giderek Artıyor. Evde tedavi olanağı var. Acil bir durumda, köylerimizdeki hastalar, ambulans uçakla ya da helikopterle en yakın sağlık kuruluşuna getiriliyor.

Yanık veya başka bir hasta acilen sevki yapılarak, ileri bir merkeze anında ambulans uçaklarla naklediliyor.
Allah; razı olsun sayın başbakanımızdan ve bizlere bu olanakları sağlayanlardan.Engelliler, yatalak hastalar, dul ve yetimler ile ilgili büyük mesafeler kat edildi.18 yaşına kadar bütün çocuklarımız, genel sağlık sigortası kapsamına alındı.

DUBLE YOLLAR ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRDI

Ayrıca, Bir uçtan diğer uca ülkemizi saran duble yollar, ulaşımı ve gündelik hayatı bir hayli kolaylaştırdı.
Özellikle engelli kardeşlerimiz yapılan yardımlar sayesinde hayata tutunarak, ailelerine yük olmadan yaşama olanağına kavuştular. Eskiden yatalak hastalar, ailelerine büyük yük oluyor ve adeta ölüme terk ediliyorlardı. Şimdi ise tam tersi bir durum var. Hastaların ölmemesi için aileleri dua ediyorlar.

ARTIK DAHA ÜST DÜZEYDE HİZMETLER SUNMAK İSTİYORUM

Ben de hem bir STK Başkanı, hem de bir vatandaş olarak yaptığım çalışmaları, daha üst bir platformda yapmak için gönül verdiğim partiden Belediye Meclis Üyeliğine Adaylığımı açıkladım.
Ak partinin ve sayın başbakanın başarılı çalışmaları, milyonlarca vatandaşımız gibi, beni de hayran bıraktı' dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Derman Baba Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement