Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat Açıklaması

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat Açıklaması

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, Çerkez Yazısı Sulama kanallarında sorun yaşandığını ifade etti.

11.09.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, Çerkez Yazısı Sulama kanallarında sorun yaşandığını ifade etti.

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, Çerkez Yazısı Sulama kanallarında sorun yaşandığını iddia edip, müteahhit firma tarafından yapılan Çerkez Yazısı Sulama kanalları boru çapının küçük olması nedeniyle basınçlı su verilince patladığını ileri sürdü. Çerkez Yazısı Sulama kanallarında yaşanan sorunun giderilmesini beklediklerini dile getiren Polat, yetkililere seslendi.

"ŞEREFHAN DERESİ YIL SONUNA KADAR ÇAT'A AKITILACAK"

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi arasında yapılan Çat Barajı'nın daha fazla dolması için geçtiğimiz Mayıs ayında ihale edilip, boru döşeme çalışmaları süren Şerefhan Deresi'nin Çat Barajı'na akıtılma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Abdullah Polat, bin 600'lük borular ile Şerefhan Deresi suyunun Çat Barajı'na akıtılma çalışmasının yıl sonuna kadar tamamlanmış olacağına dikkat çekti.

"SULAMADA SAYAÇ SİSTEMİNE GEÇİLİYOR"

Derme Kanalı'ndan su alan bölgelere kapalı sulama sistemi getirilmesi ile sayaç sistemine de geçeceklerini söyleyen Başkan Abdullah Polat, "Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında 2 bin sayaç için ihale ekim ayında yapılacak. Sayaçlar alınınca Derme'den su alan bölgenin 4'te 3'ü sayaca geçmiş olacak. Ön ödemeli sayaçlarla, bahçe ve tarla sahipleri kullandıkları su kadar sulama ücreti ödeyecekler" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement