Dernek Binası Okula Dönüştürülüp Şehidin İsmi Verildi - Son Dakika
Güncel

Dernek Binası Okula Dönüştürülüp Şehidin İsmi Verildi

Dernek Binası Okula Dönüştürülüp Şehidin İsmi Verildi

VAN'ın Çatak İlçesi'nde FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konulan Öğretmenler Derneği Şubesi binası, Milli Eğitim'e devredilip, İmam Hatip Lisesi olarak 2016-2017 eğitim- öğretim dönemine başladı.

21.09.2016 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN'ın Çatak İlçesi'nde FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konulan Öğretmenler Derneği Şubesi binası, Milli Eğitim'e devredilip, İmam Hatip Lisesi olarak 2016-2017 eğitim- öğretim dönemine başladı. Liseye Bitlis'in Hizan İlçesi'nde şehit olan Astsubay Talha Musap Salçuk'un adı verildi.

Çatak İlçesi'nde 2016-2017 eğitim öğretim dönemi yapılan törenle start aldı. Törene Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, Okula adı verilen Şehit Jandarma Kıdemli Astsubay Talha Musap Salçuk'un babası İskan ile annesi Zeri Salçuk, yakınları, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından FETÖ'ye yakın derneklerden olan Öğretmenler Derneği'nin okula dönüştürülen Çatak Şube binasına geçildi. Öğretmenler Derneği'nin İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülen binasına 17 Ağustos'ta Bitlis'in Hizan İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcını inflak ettirilmesiyle şehit düşen Jandarma Kıdemli Astsubay Talha Musap Salçuk'un ismi verildi. Okulun açılışı da törenle yapıldı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, kahramanların isimlerinin unutulmayacağını söyledi. Kurdele kesiminden sonra açılışı yapılan okulu gezen Kaymakam Akgül bol bol öğrencilerle sohbet etti.

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dernek Binası Okula Dönüştürülüp Şehidin İsmi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement