Dershaneden Liseye Dönüşen Okulda Eğitim Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Dershaneden Liseye Dönüşen Okulda Eğitim Heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin özel okula dönüşüm programı kapsamında ilk temel lise onayı alan Bingöl Özel Boğaziçi Temel Lisesi, eğitim ve öğretime başladı Okul Müdürü Atalay: "Dershanelerin özel okula teşvik edilmesi bizi heyecanlandırdı.

15.09.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABDULLAH ÇELİK - Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin özel okula dönüşüm programı kapsamında ilk temel lise onayı alan Bingöl Özel Boğaziçi Temel Lisesi, eğitim ve öğretime başladı.

İnönü Mahallesi Kültür Caddesindeki binada 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemine başlayan Özel Boğaziçi Temel Lisesi'nin müdürü Mehmet Atalay, AA muhabirine, dershanelerin özel okula dönüşüm programı kapsamında dönüşümü tamamlanan ilk temel lise olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Atalay, 18 kişilik uzman eğitim kadrosu, 13 derslik, laboratuvar, görsel sanatlar sınıfı ve diğer sosyal donatılarıyla eğitim ve öğretime başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Boğaziçi Lisesi, dershaneden okul olmaya güçlü, istikralı bir şekilde, uzun bir eğitim ve öğretim serüvenine bugün itibariyle başlamıştır. Daha önce Elit Akademi olarak, YGS-LYS yani üniversiteye hazırlık programı olarak devam ediyorduk. Dershanelerin özel okula dönüşmesi kapsamında çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlayarak heyecanımızı özel okula taşıdık. Dershanelerin özel okula dönüştürülmesine verdiği destekten dolayı sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Dershanelerin özel okula teşvik edilmesi bizi heyecanlandırdı. Dershanemizi modern bir okul haline getirdik."

Okul kayıtlarının devam ettiğini hatırlatan Atalay, 270 kontenjanlarının bulunduğunu ve şimdiye kadar 180 öğrencinin kayıt yaptırdığını kaydetti.

Atalay, dönüşüm kapsamında öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteğinin halk arasında büyük heyecan uyandırdığını ifade ederek, verilen teşvikin özel okul olayını canlandıracağını söyledi.

Arsa teşviki konusunda yetkililerin daha duyarlı olmasını sözlerine ekleyen Atalay, şöyle dedi:

"Bu dönüşüm sırasında binalarımızın yeterli olmadığının farkındayız. 2-3 yıl içinde daha büyük binalarda eğitim ve öğretime devam edeceğiz. Bunun için uygun arsa arayışımız devam ediyor. Dönüşüm kapsamında teşviklerin artırılmasını istiyoruz. Arsa ve bina teşvikimiz var ama uygun yer ve bina yok. Resmi kurumlara gittiğimiz zaman ilgililerin bize bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz." - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dershaneden Liseye Dönüşen Okulda Eğitim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement