Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması - Son Dakika
Güncel

Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması

Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması

Diyarbakır İş Konseyi Bileşenleri, dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılmasına tepki gösterdi Diyarbakır Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Arslan: "Dershaneler, batı iller...

18.11.2013 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır İş Konseyi Bileşenleri, dershanelerin özel  okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılmasına tepki gösterdi.

Diyarbakır Ticaret Odası'nda bir araya gelen aralarında Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata ve Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal'ın da yer aldığı bileşenler düzenledikleri basın açıklaması ile dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılmasına tepkilerini dile getirdiler.

Diyarbakır İş Konseyi adına açıklama yapan Diyarbakır Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Metin Arslan, son günlerde tartışılan dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılması konusunun özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini yakından ilgilendirdiğini söyledi.

"Bölgede özel müteşebbisler tarafından açılan dershaneler çarpık eğitim sisteminin yarattığı boşluğu dolduruyor. Ayrıca okullardaki derslik ve öğretmen açığından kaynaklanan sıkıntıları ise azaltıyor" diyen Arslan, üniversiteye giriş sınavı varlığını korurken, dershanelerin kapatılmasının bölgedeki çocukların başarı düzeyini olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti.

Arslan, bölgede yaklaşık 600 bin gencin dershanelere gittiğini kaydederek, şöyle dedi:

"Çok sayıda gencimiz de liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazanmak için dershanelerin yolunu tutuyor. Dolayısıyla dershaneler, batı illerinde yaşayan öğrenciler ile bölge gençleri arasındaki eğitim açığını azaltmaktadır. Ekonomik düzeyi düşük olan bölge insanı, çocuklarını özel okullara gönderememektedir. Mevcut devlet okullarının hem öğretmen açığı hem de derslik açığı mevcuttur. Dershaneler, bu açıdan bölge için çok büyük önem arz etmektedir. Dershanelerin eğitim açısından ihtiyaçları gidermesinin yanı sıra ekonomiye ve istihdama katkıları söz konusudur."

Dershanelerin kapatılması durumunda kayıt dışı sistemlerin ortaya çıkacağını ifade eden Arslan, "Bir sektörde arz tamamen talep ile oluşur. Eğitim sistemimiz dershane ihtiyacını ortadan kaldıracak bir hale gelirse zaten doğal olarak bu kurumlara talep ortadan kalkacaktır. Üstelik dershanelerin yerini dolduracak yeni bir sistem hazırlanmamıştır" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement