Dersim-Der, Gıda Bankası'nı Açtı - Son Dakika
Güncel

Dersim-Der, Gıda Bankası'nı Açtı

Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin, bünyesinde kurulan Gıda Bankasının açılışını gerçekleştirdi.

06.09.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dersim Apartmanı'nda bulunan Gıda Bankası açılışına, Belediyesi Eş Başkanımız Mehmet Ali Bul, Belediye Eş Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri, Yoksullukla ve Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SARMAŞIK) Genel Koordinatörü Şerif Camcı, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Dersim-Der Eş Başkanı ve Belediye Eş Başkanımız M. Ali Bul, Gıda bankasına herkesin katkısını beklediklerini söyledi.

Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, yerel yönetimler olarak yoksulluğa şahit olduklarını dile getirerek, Dersim de işsizliğin ve yoksulluğun ciddi bir sorun olduğuna değindi.

Eş Başkanımız Bul, Dersim'de 30 yıllık savaş sürecinde sonra köyden merkeze doğru büyük bir göç gerçekleştiğini belirterek, Dersim de yoksulluğa önemli bir atım attıklarını ifade etti.

Gıda Bankasının siyasetten uzak, vicdani bir çalışma olduğunu ifade eden Bul, "Diyarbakır Sarmaşık Derneği'ni örnek alarak böyle bir açılış gerçekleştirdik. Yerel yönetimler olarak bir tek kişinin bile aç yatağa girmemesi noktasında böyle bir girişimi başlattık. Kent genelinde mahalle meclislerin oluşmasıyla yoksulluk belirlemede ve tespitlerinde bize yol gösterek, yoksulluk haritasını çıkarmamızda destek olacaktır."dedi

Ardından, kısa bir konuşma yapan Sarmaşık Derneği genel Koordinatörü Şerif Camcı, Dersim'in en önemli sorunun olan yoksulluğa önemli bir adımın atıldığını kaydederek, Kürdistan ve Türkiye'nin birçok bölgesinde açlık ve yoksulluk mücadelesinde Sarmaşık Derneği'nin model alınmasının sevindirici bir nokta olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile açılış gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dersim-Der, Gıda Bankası'nı Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement