Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli" Projesi Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli" Projesi Protokolü İmzalandı

Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli" Projesi Protokolü İmzalandı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Öncü Eğitim, Kültür ve Sanat, Gençlik Kulübü Derneği ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan “Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli” projesi hibe almaya hak kazandı.

27.08.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Öncü Eğitim, Kültür ve Sanat, Gençlik Kulübü Derneği ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan "Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli" projesi hibe almaya hak kazandı.

26 Ağustos 2015 tarihinde, Ordu Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü'nde protokol imzalandığını ifade eden Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, "İmzalanan protokol bakanlık tarafından onaylandıktan sonra, 14 Eylül 2015 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanacak. Dernek başkanı Cemal Şahin tarafından hazırlanıp bakanlığa sunulan projenin bütçesi 68 bin 950 TL'dir" dedi.

Cinoğlu şu bilgileri verdi: "Projenin hedef kitlesinde devlet yurtlarında kalan ortaöğretim öğrenciler olup, içeriğinde şu faaliyetler vardır: 20 tane gönüllü öğretmen, Fatsa Öncü Eğitim, Kültür ve Sanat, Gençlik Kulübü Derneği binasında 'Uygulamalı Değerler Eğitimi' seminerine alınacak ve öğretmenlere sertifikaları verilecektir. Sertifika alan öğretmenler, devlet yurtlarında kalan 500 ortaöğretim öğrencisine uygulamalı değerler eğitimini aktaracaklardır. Bu eğitimler karşılığı saat başı 18 TL ücret alacaklardır. Yurtlarda bu seminerlere gönüllü katılan ve başarılı olan öğrencilerden 100 öğrenci, milli ve manevi değerleri kazansınlar diye, ecdat yadigarı Çanakkale ve Edirne gezisine götürülecektir."

Cinoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Devlet yurtlarında ailesinden uzakta kalan 300 öğrenci ve 300 ailesi, bir hafta sonu aileleriyle birlikte bir piknikte buluşturulacaktır. Yine yurtlarda verilecek olan değerler eğitimi, teknolojinin doğru kullanımı seminerlerine gönüllü olarak katılan öğrenciler arasından en az 300 öğrenciye, doğa sevgisini kazandırmak amacıyla, ilçemizin güzide yerlerinden olan Kabakdağı mesire yerine bir günlük günübirlik gezi düzenlemek. Milli ve manevi değerleri kazandırmak, vatandaşlık bilincinin yerleşmesi amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilmiş filmlerden belirlenen filmleri sinema ortamında en az 500 öğrenciye izletmek. Teknolojinin doğru ve verimli kullanılması amacıyla, internet güvenliği, bilişim suçları ve sosyal medya kullanımı hakkında yurtlarda kalan öğrencilere uzmanlar vasıtasıyla seminer vermek." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dertsiz Öğrenci, Tasasız Veli' Projesi Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ayse: Sınıf tekrarina affff 12. Siniflara taninan haktan bizde istiyoruz bir aciklama yapin bakanim 147 dilekceler verdik ama gale bile alinmiyoruz 0 0 Yanıtla

Advertisement