Derya Can Kendi Rekorunu Kırmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Derya Can Kendi Rekorunu Kırmak İstiyor

Derya Can Kendi Rekorunu Kırmak İstiyor

Derya Can kendi rekorunu kırmak istiyorMuğla'nın Bodrum İlçesi'nde antrenmanını sürdüren milli sporcu 36 yaşındaki Derya Can, 29 Ekim'de, kendisine ait olan değişken ağırlıkla paletsiz dalış disiplindeki 90.2 metrelik dünya rekorunu üç haneli rakamlara çıkarmak için çalışıyor.

18.05.2016 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derya Can kendi rekorunu kırmak istiyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde antrenmanını sürdüren milli sporcu 36 yaşındaki Derya Can, 29 Ekim'de, kendisine ait olan değişken ağırlıkla paletsiz dalış disiplindeki 90.2 metrelik dünya rekorunu üç haneli rakamlara çıkarmak için çalışıyor.

Gölköy Mahallesi'nin cennet koylarındaki kamp çalışmaları sırasında By Pablo Otel'de konaklayan evli ve iki çocuk annesi Derya Can, kendisine ait olan değişken ağırlıkla paletsiz dalış disiplindeki 90.2 metrelik dünya rekorunu kırmak için antrenmanını sürdürüyor. Ayrıca dalış tutkunlarına serbest dalış eğitimi de veriyor. Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Dalgıcı ve Dalış Amiri olan eşi 32 yaşındaki Tayfun Göçen ve Derin Su Güvenlik Dalgıcı 43 yaşındaki Aydın Tunca ile birlikte çalışmalarını sürdüren Derya Can'ın antrenmanına DHA muhabiri misafir oldu.

Eşi, oğlu ve Aydın Tunca ile birlikte 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesi denizde Türk bayrağı açan Can, öncesinde yaptığı açıklamada, 29 Ekim'de yapacağım dünya rekoru denemesi öncesi Antalya'nın Kaş ilçesinde 2-9 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nda ülkemi üç dalda temsil edeceğim. Ülkeme en azından üç madalya kazandırmak istiyorum. Şu anda çalışmalarımı ailemle ve ekibimle birlikte sürdürüyorum. Türk kadınına, gençlerine sporda olanak verildiğinde neler yapılabileceğini, dünya çapında birçok başarıların ard arda geldiğini her zaman görüyoruz. Özellikle serbest dalış disiplinine bayanların son yıllardaki ilgisi çok arttı. Özel sektör biraz daha destek verirse bu disiplinde daha çok şampiyonlar yetiştiririz dedi.

HEDEFİ 3 HANELİ REKOR

Eşinin rekor için suya indiğinde heyecanlandığını, ancak hiçbir zaman bir tereddüt veya korku geçirmediğini belirten Tayfun Göçen, Her konuda olduğu gibi bizim için önemli olan önce emniyet. Tüm emniyet tedbirlerini aldıktan sonra Derya suya inip rekor denemesi yapıyor. Bu yılki hedefimiz 90.2'lik rekoru üç haneli rakamlara çıkarmak Derya bunu başarabilecek güçte dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derya Can Kendi Rekorunu Kırmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement