Destek Bizden Gayret Sizden" Projesi - Son Dakika
Güncel

Destek Bizden Gayret Sizden" Projesi

Çankırı'da proje kapsamında denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması amacıyla eğitim ve etkinlikler düzenlenecek.

31.10.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması için "Destek Bizden Gayret Sizden" Projesi hayata geçirilecek.

Çankırı Adliye Binası'ndaki tanıtım toplantısında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, projenin Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çankırı Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlandığını belirtti.

Kaya, Türkiye'de 2005 yılından beri uygulanan yeni ceza sistemi olan denetimli serbestlik uygulamasının, hükümlülerin toplum içinde denetimi, iyileştirilmesi ve topluma yeniden kazandırılmasının sağlandığını vurguladı.

Proje kapsamında toplumla hükümlüleri barıştırmak istediklerini dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"Gelişmiş bir çok ülkede uygulanan bu sistem artık daha modern ve daha adil bir hukuk sisteminin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bu sistem ile hükümlülerin kapalı kapılar ardında değil de toplum içerisinde, toplumdan koparılmadan etkin bir denetimin beraberinde iyileştirme ve rehberlik çalışmaları da uygulanmak suretiyle cezalarını çekmelerine imkan tanınıyor."

Kaya, aralık ayında başlayacak projenin 14-29 yaşındaki denetimli serbestlik kapsamında, ceza infaz kurumundan salıverilen veya haklarında tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri verilen hükümlüleri kapsadığını kaydetti.

Eski hükümlülerin, sosyal hayata uyum sağlamakta zorlandığını kaydeden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz mahkumların çıktıklarında sosyal hayata uyum sağlamalarına yardımcı olmayı, cezaevinden çıkan yükümlülere karşı toplumda oluşan ön yargıları ortadan kaldırmayı, kısacası yükümlülerin toplumla yeniden kaynaşmasını amaçlıyoruz. 6 ay sürecek çalışma kapsamında projemize katılan mahkuma masa tenisi kursu, tiyatro ve sinema gösterimi, huzurevi ziyareti, kişisel gelişim seminer ve konferansları verilecek. Bunun dışında tanıtım gezileri yapılacak." - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Destek Bizden Gayret Sizden' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement