Destek Bizden Gayret Sizden" Projesi - Son Dakika
Yerel

Destek Bizden Gayret Sizden" Projesi

Çankırı'da "İnsan ve insan mahiyeti" konulu konferans düzenlendi.

24.02.2015 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da "İnsan ve insan mahiyeti" konulu konferans düzenlendi.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması amacıyla hayata geçirilen "Destek Bizden, Gayret Sizden Projesi" kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda etkinlik düzenlendi.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, denetimli serbestlik sisteminin ceza infaz sisteminde yeni bir anlayış olduğunu ifade etti.

14-29 yaş aralığındaki Denetimli Serbestlik'ten yararlanan kişilerin bu proje ile sportif, eğitsel, sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliklere katıldıklarını kaydeden Kaya, "Hükümlülerin bu proje ile sosyal hayata yeniden uyum sağlamaları hedeflenmektedir. Biz bu kapsamda, 'devlet olarak elimizden geleni yapıyor, size her türlü desteği veriyoruz, sizi önemsiyoruz. Siz de bu mesaja kulak verin ve gayret gösterin, hayata tekrar tutunun, her şeye rağmen hayata doğru gözle bakmasını bilin' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Cezaevinden çıkanların yüzde 40'ının yeniden cezaevine girdiğini belirten Kaya, "Bunun önüne geçmek için benzer projelerin artması lazım. Umarız bizim projemizin olumlu bir sonucu olacak" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Zafer Koç ise gençliğin çok önemli olduğunu belirtti.

Gerçek suçluların eğitim çağına gelmiş gençlere karşı sorumluğunu yerine getirmeyenler olduğunu aktaran Koç, "Gençliğin problemleri konulu konferanslar yapılıyor. Gençliğin ne problemi olabilir ki. Onlara ne verdiniz ki. Aile olarak, çevre olarak, okul olarak ve toplum olarak gençliğe ne verdik. Problemi olan gençler değil biziz" ifadelerini kullandı.

İnsanın, çocukluktan olgunluğa kadar uzanan zaman diliminde hep kendine örnek alacağı, benzemeye çalışacağı bir model aradığını söyleyen Koç, şöyle konuştu:

"Bulduğu modelin duygu, düşünce ve davranışlarını aynen taklit eder. Böylece toplum tarafından beğenilme, üstün görülme ve alaka görme arzusunu gerçekleştirir. Kendisine model olarak seçtiği bir kişinin giyim, kuşam, konuşması, yürüyüşü, saç şeklini, içkisini, sigarasını, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarını benimser. Genç, kendine model olarak seçtiği insan iyi ise onun iyiliklerini, kötü ise onun kötü özelliklerini aynen alır."

Koç, bu tür projelerin gençler açısından olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Destek Bizden Gayret Sizden' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement