Destekleme Başvuruları Başladı - Son Dakika
Güncel

Destekleme Başvuruları Başladı

Destekleme Başvuruları Başladı

2016 Tarımsal üretim yılı için ÇKS başvuruları başladı. 1 Eylül'den itibaren başlayan başvurular 30 Haziran 2016'da sona eriyor.

04.10.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da 2016 Tarımsal üretim yılı için ÇKS başvuruları ile ilgili çiftçilere çağrıda bulunan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, başvurunun son tarihe bırakılmamasını istedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, geçtiğimiz yıl çiftçilerin zamanında başvuru yapamamaları nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin oluşmaması için çağrıda bulundu.

Tarımsal desteklemelerden faydalanmanın ön şartı olan Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının 1 Eylül'de başladığını belirten Eyyüpoğlu, kayıt ve güncellemelerini yapabilmeleri için üreticilerin, istenilen belgelerle birlikte 30 Haziran 2016 tarihine kadar bağlı bulundukları İl, ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine ve ziraat odalarına başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledi. 2016 yılı desteklemelerden çiftçilerin mutlaka yararlanması gerektiğine de işaret eden Eyyüpoğlu, çiftçilerin gecikmeye mahal vermemeleri gerektiğini dile getirdi.

Tarımsal desteklemelerin çiftçinin can simidi olduğunu belirten Eyyüpoğlu, "2016 ÇKS kayıt dönemi başladı. 30 Haziran 2016 tarihinde sona erecek ÇKS kayıtlarını mutlaka yaptırmaları veya güncellemeleri gerekmektedir. Geçtiğimiz yıl çok sayıda çiftçimizin zamanında başvuruda bulunmamaları nedeniyle bazı mağduriyetler yaşanmış girişimlerimiz sonrası başvuru süre uzatılmıştı. Benzer durumun tekrar yaşanmaması ve çiftçilerimizin ödemelerini gününde alabilmeleri için başvurularını son güne bırakmamalarını rica ediyorum" dedi.
(Kaynak. Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Destekleme Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement