Destici'den Şehit Binbaşı Güzel'in Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika
Politika

Destici'den Şehit Binbaşı Güzel'in Ailesine Taziye Ziyareti

Destici\'den Şehit Binbaşı Güzel\'in Ailesine Taziye Ziyareti

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tunceli’de şehit düşen Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in evine taziye ziyaretinde bulunarak, anne Emine ve baba Yılmaz Güzel’e başsağlığı diledi.

28.09.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tunceli'de şehit düşen Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in evine taziye ziyaretinde bulunarak, anne Emine ve baba Yılmaz Güzel'e başsağlığı diledi.

BBP Genel Başkanı Destici, Tunceli'de şehit düşen Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in Keçiören'deki evine taziye ziyaretinde bulundu. Destici, şehidin annesi Emine ve babası Yılmaz Güzel'e başsağlığı diledi ve okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip dua etti. Ziyaret sonrası konuşan Destici, bugün Bitlis Tatvan'da PKK'nın gerçekleştirdiği saldırıya değinerek, "Can kaybı olmaması tesellimiz ama bu hadiselerin hala ülkemizde yaşanıyor olması gerçekten kabul edilebilir bir şey değildir. Burada hem anne hem babayı dinledik. Bize dertlerini anlattılar. Evlat acısı tahammül edilemez bir şeydir. Annenin feryadını anlamak lazım. Annenin sesine kulak vermek lazım. Annenin o haykırışını içten gelen duygularını yok saymamak lazım ya da başka yerlere çekmemek lazım. Onların acılarını anlamaya çalışmak lazım" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Destici, Şehit Binbaşı Güzel'in annesi Emine Güzel'in feryadına sosyal medyadan tepki gösterildiğinin sorması üzerine, "Şehit annesine, şehit babalarına, şehit ailelerine hakaret edenler bu dünyanın en alçak insanlarıdır, en şerefsiz insanlarıdır. Şehit annelerinin feryadına hakaretle karşılık vermek büyük edepsizlik, ahlaksızlık ve terbiyesizliktir. Şehit ailelerinin feryadına kulak vermek gerekir. Onlar niye bu tür cümleler kuruyor, bunun sebebini aramak gerekir. Yanlışı devleti yönetenlerin kendisinde aramak gerekir. Orada bir yanlış varsa da yanlışı düzeltmesi gerekir. Dolayısıyla hiç kimsenin şehitlerimizin ailelerinin verdiği tepkilerden dolayı onlara hakaret etme hakkı ve haddi yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

"Elbette ki şehidin anası da PKK sorumlu ama seni de sorumlu görür ve sana da tepki gösterir" diyen Destici, şunları kaydetti:

" Türkiye'yi yönetenlerin, 'evet biz hata ettik özür dileriz şehidimizin annesi haklıdır' demesi lazım. Gelip elini öpmeleri lazım, helalleşmeleri lazım. Şehit annesine, babasına sosyal medyadan basın yoluyla hakaret etme yerine gelecek elini öpecekler. O kadar edepli ki şehitlerimizin annesi babası basının önünde konuşmadılar. Onlar da biliyorlar milletin birliğinin devletin varlığının ne kadar önemli olduğunu. İçlerinden geleni basın önünde söylemeye de imtina ediyorlar. Zarar vermek de istemiyorlar. Onlar bu hassasiyeti gösterirken devleti yönetenlerin aynı hassasiyeti göstermemeleri kabul edilebilir değildir. İlk anda acıyla söylenmiş sözlerin üstüne giderek şehit ailesine yüklenmek, anne babasına hakaret etmek dünyanın en büyük alçakça, şerefsizce işidir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Destici'den Şehit Binbaşı Güzel'in Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika

  • Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi
    17:01 Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, uyuşturucu operasyonunda yaralanmalarına rağmen suçluları yakalayan 2 polis memuruna başarı belgesi verdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis memurlarını makamında kabul ederek, yaralanmalarına rağmen görevlerini yerine getirdikleri için başarı belgesi takdim etti. Ovacık köyünde 26 Şubat'ta uyuşturucu bulunduğu değerlendirilen aracın 'dur' ihtarına uymaması üzerine başlayan takip sonucu ekip arabasıyla zanlıların içinde bulunduğu araç çarpışmış, 2 polis memuru yaralanmıştı. Vali Çelik, polis memurlarının gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

  • Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi
    17:00 Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi toprağa verildi. İşçi ölümleriyle ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne Belediye Başkan Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:59 Edirne Belediye Başkan Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Cumhur İttifakı adayı Belgin İba, Edirne Belediyesi müdürlüklerini ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti. Ayrıca çiftin nikah merasimine katılan İba, genç çifte mutluluk diledi. CHP adayı Filiz Gencan Akın ise basın mensuplarıyla buluşarak soruları yanıtladı ve vatandaşlarla buluşmaya devam edeceğini belirtti. İYİ Parti adayı Hamdi Sedefçi ise sosyal medya aracılığıyla projelerini vatandaşlara anlattı ve gençlere müzik ve video dünyasına adım atmaları için fırsat vereceklerini söyledi.

  • Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti
    16:59 Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Beypazarı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşarak, Ankara'nın tüm ilçelerine hizmetlerinin süreceğini ve CHP'nin Beypazarı Belediye Başkan adayı Özer Kasap'a destek istedi.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı
    16:59 Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi yapılan seçim güvenlik toplantısında, vatandaşların huzur ve güvenle oy kullanabilmeleri için alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıya il emniyet müdürü, yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve şube müdürleri katıldı.

  • BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı
    16:57 BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, 31 Mart yerel seçimlerinde Kütahya merkezde AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. Gökdere ve Saraçoğlu, ortak basın açıklaması yaparak desteklerini belirtti.

  • Erdoğan, miting sonrası Murat Kurum'u sahneye çağırdı, görevli uyardı: Efendim onlar Sancaktepe'de
    16:50 Erdoğan, miting sonrası Murat Kurum'u sahneye çağırdı, görevli uyardı: Efendim onlar Sancaktepe'de

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli'deki AK Parti mitinginde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'u sahneye çağırdı. Ancak Kurum'un Sancaktepe'deki mitingde olduğu ortaya çıkınca Erdoğan şaşkınlık yaşadı.


Advertisement