Destici: " Mescid-i Aksa'yı Ziyaretimizden Rahatsız Oluyorlar" 1- - Son Dakika
Güncel

Destici: " Mescid-i Aksa'yı Ziyaretimizden Rahatsız Oluyorlar" 1-

Destici: " Mescid-i Aksa\'yı Ziyaretimizden Rahatsız Oluyorlar" 1-

Destici: " Mescid-i Aksa'yı ziyaretimizden rahatsız oluyorlar"Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA,(DHA) MİRAÇ kandili ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak için 4 gün önce Kudüs'e giden ve ziyareti tamamlayıp Türkiye'ye dönmek için hazırlanan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve heyeti Tel Aviv'de polis engeliyle karşılaştı.

05.05.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Destici: " Mescid-i Aksa'yı ziyaretimizden rahatsız oluyorlar"

Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA,(DHA) MİRAÇ kandili ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak için 4 gün önce Kudüs'e giden ve ziyareti tamamlayıp Türkiye'ye dönmek için hazırlanan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve heyeti Tel Aviv'de polis engeliyle karşılaştı. Yaklaşık 1.5 saat sorguya almasının ardından serbest bırakılan Başkan Destici ve heyeti Esenboğa havalimanında basın açıklamasında bulundu.

İsrail'in Kudüs şehrine ziyarette bulunan Destici ve heyeti Mescidi Aksa'da bir cenazeye ve bir nikaha katıldı. Sonrasında şehirde bulunan Osmanlı zamanından kalma tarihi eserleri gezdiler. Dönüş yolunda Tel Aviv şehrinde polis engeliyle karşılaşan heyet İsrail polisi tarafından yaklaşık 1.5 saat sorguya almasının ardından serbest bıraktı.

'ARKADAŞLARIM GELMEDEN PASAPORT KONTROLÜNE GİTMEM UÇAĞA BİNMEM'

Sorguya alınmasının ardından uçağa binmesinin uyarısına karşılık veren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Arkadaşlarım gelmeden pasaport kontrolüne gitmem uçağa binmem. Siz müdahale etmeyin yoksa sizi de gözaltına alırız dediler ve kuvvet kullanmaya kalktılar.' dedi.

"MESCİDİ AKSAYI ZİYARETİNDEN RAHATSIZ OLUYORLAR"

Destici, 'Biz Tel Avive ziyarete geldik diyoruz onlar bize siz Aksaya geldiniz diyorlar. Bizim üzerimizde psikolojik baskı oluşturmaya çalıştılar. Bize İsrail'in başkenti neresi diyorlar bizde doğal olarak Tel Aviv diyoruz fakat onlar bize hayır Kudüs başkent diyorlar.' dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu, 'Biz oraya siyasi bir maksat ile gitmemiştik sadece ziyaret sebebiyle gittik ve ibadetimizi tamamladık. Dönüşte normalde bir kez kontrol edilir fakat burada beni götürdüler detaylı arama yapmak istediler. Arama yapıldı fakat bir şey bulamadılar benim çantamı nerden aldığımı sordular bende Türkiye'den dedim." dedi.

"BİZE SERT BİR ŞEKİLDE VÜCUT DİLİNİ KULLANARAK KARŞILIK VERDİLER"

Kayalıoğlu,?Bize beklemek zorunda olduğumuzu söylediler. Neden beklemek zorundayız dediğimde bana karşılık olarak sen soru soramazsın biz sorarız diyerek karşılık verip sert bir şekilde vücut dilini kullanarak bize karşılık verdiler. Biz orda İslam alemini temsil ediyoruz bir Müslüman olarak orada hasiyetimizin yere serilmesine izin veremezdik bizde onlara karşılık verdik.? dedi.

(Tür: Ankara)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Destici: ' Mescid-i Aksa'yı Ziyaretimizden Rahatsız Oluyorlar' 1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement