Dev Bina Açılışa Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Dev Bina Açılışa Hazırlanıyor

Kazan Belediyesi’nin yeni hizmet binasının yapımında sona gelindi.

11.09.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan Belediyesi'nin yeni hizmet binasının yapımında sona gelindi. Geçici kabul için binada incelemelerde bulunan yetkililer, eksikleri tespit ederek üstlenici firmanın tamamlamasını istedi.

Belediyenin öz kaynakları ile Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) yaptırılan yeni hizmet binasının geçici kabulü için yetkililer binada incelemelerde bulundu. Bina, 2 kat yer altında, 17 kat yer üstünde olmak üzere toplam 19 kat olarak inşa edildi. İçerisinde hizmet müdürlüklerinin yanı sıra alış veriş merkezi, sinema ile toplantı ve nikah salonları bulunuyor. Günün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, vatandaşa daha kaliteli hizmet sunabilecek, teknolojik verilerle donatılmış şekilde inşa edilen bina, Kazan'ın gelecek vizyonu açısından da önemli bir yapı özelliğini taşıyor.

Proje tamamlandıktan sonra eski belediye binası ve belediye binası yanında bulunan pasaj yıkılarak Kazan'a nefes aldıracak geniş bir meydan ortaya çıkmış olacak. Birim müdürlükleri yeni binaya taşınmak için hazırlıklarını tamamladı. Geçici kabul için tespitlerde bulunan ekiplerin hafta sonuna kadar çalışmalarını tamamlaması bekleniyor.

Binada incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Belediye bütçesini çok aşan bir proje olmasına rağmen mevcut bina yetersiz gelmeye başladı. Belediye olarak arkadaşlarımızla bir araya gelip proje geliştirdik ve projemizi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a sunduk. Cumhurbaşkanımızda inşaata bir an önce başlamamız için bizlere cesaret verdi ve ilk kazmayı vurduk. Kazan'da kısa zamanda büyük bir nüfus artışı oldu. Mevcut bina yapıldığında Kazan'ın nüfus 6 binlerde iken 15 yılda nüfus 50 binlere dayandı. Bununla birlikte müdürlük ve personel sayımızda da artış oldu. Mevcut bina yetersiz gelince bazı müdürlükleri ayırmak zorunda kaldık. İnşallah yeni hizmet binamızla birlikte tüm müdürlüklerimizi aynı çatı altında toplayarak hizmetlerimizi daha hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dev Bina Açılışa Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement