Dev Final Öncesi Tüm Gelişmeler... - Son Dakika
Spor

Dev Final Öncesi Tüm Gelişmeler...

Dev Final Öncesi Tüm Gelişmeler...

Ziraat Türkiye Kupası sahibini buluyor.

26.05.2016 04:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Türkiye Kupası sahibini buluyor. Final maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

Her iki takımda kupayı kazanarak taraftarını mutlu etmek istiyor.

Galatasaray, finansal fair play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle UEFA'nın verdiği 1 yıl Avrupa kupalarına katılmama cezasını gelecek sezon çekmek için finali kazanmak zorunda.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 2015-2016 sezonunu 6. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edemeyen Galatasaray için iki sezon Avrupa mücadelesinin dışında kalma tehlikesi ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar hem Avrupa hedefini gerçekleştirmek hem de kötü geçen sezonu kupayla kapatmak için Fenerbahçe karşısında mücadele verecek.

Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada bitiren Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'ı yenerek sezonu kupayla tamamlamak istiyor.

Ligde ve Avrupa'da sezonu istediği gibi bitiremeyen sarı-lacivertliler, kupa finalinde taraftarına hem derbi galibiyeti hem de kupa sevinci yaşatmak için mücadele edecek.

İki takım arasında 107 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 144-122, gol sayısında da 529-481 üstünlüğü bulunuyor.

İki takım bu sezon Süper Lig'de yaptıkları maçlarda birbirlerine skor olarak üstünlük kuramadı.

Sezonun ilk yarısında Ülker Stadı'ndaki maç 1-1, ikinci yarıda Türk Telekom Arena'daki müsabaka ise golsüz sona erdi.

Antalya'da ilk kez

Galatasaray ile Fenerbahçe, finalin oynanacağı Antalya Stadı'nda ilk kez karşı karşıya gelecek. İki ekip, 382 maçın maçın sığdığı 107 yıllık rekabette daha önce 17 ayrı statta karşılaştı.

Taraflar, İstanbul İnönü, Ali Sami Yen, Fenerbahçe, Taksim, Şeref, Ankara 19 Mayıs, Atatürk Olimpiyat, İzmir Atatürk, Ankaragücü, Türk Telekom Arena, Yeni Erzurum (Şimdiki adı Erzurum Kazım Karabekir), Offenbach, Frankfurt, Köln, Mönchengladbach Borussia Park, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has ve Manisa 19 Mayıs statlarında birbirlerine rakip oldu.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 107 yıllık rekabetin genelinde galibiyet ve gol sayısında Galatasaray'a üstünlük kuran Fenerbahçe, Türkiye Kupası maçlarında ise rakibinin oldukça gerisinde kaldı. İki takım arasında Türkiye Kupası'nda geride kalan 25 maçtan 12'sini Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazandı, 10 maç da berabere sonuçlandı. Kupada Galatasaray 41, Fenerbahçe ise 29 gol attı. Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, sakatlığından dolayı kupa finalinde forma giyemeyecek.

Bel fıtığı ameliyatı olan ve Süper Lig'in son 2 haftasında forma giyemeyen sarı-lacivertlilerin kaptanı, derbide takım arkadaşlarını yalnız bırakacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları devam eden Mehmet Topuz ve Uygar Mert Zeybek de Galatasaray karşısında sahada olmayacak.

GALATASARAY - FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN? SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Ziraat Türkiye Kupasındaki dev final bugün oynanacak. Galatasaray ile Fenerbahçe Antalya Arena Stadında karşı karşıya gelecek. Ziraat Türkiye Kupası Finali saat 21: 15'te başlayacak. Final mücadelesi ATV'den naklen yayınlanacak.

GALATASARAY - FENERBAHÇE MAÇI MUHTEMEL 11'LERİ

Galatasaray'ın muhtemel 11'i: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Sneijder, Yasin Öztekin, Podolski

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i: Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Luis Nani, Robin van Persie

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Dev Final Öncesi Tüm Gelişmeler... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement