Dev Fuar Onu Konuğu Manisa'yı Ağırlıyor - Son Dakika
Yerel

Dev Fuar Onu Konuğu Manisa'yı Ağırlıyor

Dev Fuar Onu Konuğu Manisa\'yı Ağırlıyor

Bu yıl 85. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı, onur konuğu Manisa’yı ağırlıyor.

27.08.2016 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 85. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı, onur konuğu Manisa'yı ağırlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, 85'inci kez kapılarını açtı. Manisa'nın onur konuğu il olduğu fuarın açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, milletvekilleri, onur konuğu ülke Malezya Büyükelçisi ABD Razak Bin Abdul Wahab, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, 42 ülkenin üst düzey temsilcisi, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve konuk ülke Malezya marşı ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, fuar tanıtım videosunun katılımcılara gösterimi ile devam etti. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Dans Topluluğu, sergiledikleri oyunlarla davetliler tarafından büyük beğeni aldı. Ardından törenin açılış konuşmasını yapmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kürsüye davet edildi. İzmir Enternasyonal Fuarı'ndan tüm dünyaya barış ve sevgi mesajları verdiklerini belirten Kocaoğlu, fuara emek veren herkese teşekkür etti.

"Türk milleti vatanını cansiperane savunmuştur"

Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından Malezya Matrade CEO'su Dato'Dzulkifli Mahmud konuşma yaptı. Mahmud, onur konuğu Manisa'yla birlikte bu önemli fuarda bulunmaktan onur duyduğunu dile getirdi. Daha sonra onur konuğu il olarak katılan Manisa adına Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Tarih ve kültür şehri Manisa'dan sevgi ve selamlar getirdiğini ifade eden Başkan Ergün, "Ülkemizin 15 Temmuz'da yaşadığı hain darbe girişiminin ardından birlik ve beraberlikle bu girişimi püskürten yüce Türk Milleti, ülkesi için nasıl cansiperane mücadele ettiğini hem Fethullahçı Terör Örgütü'ne, hem de tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir"

Türkiye'deki terörün bir an önce son bulmasını temenni eden Başkan Ergün, "Ülkemizin üstüne karabulut gibi çöken gözü dönmüş terör örgütlerinin akıttığı kanda boğulması temennisi ile, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu bağlamda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terör örgütlerine yönelik Cerablus'ta başlattığı operasyon dolayısıyla Cenab-ı Allah'ın ordumuza güç kuvvet vermesini niyaz ediyorum. Ayrıca dün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve konvoyunu hedef alan alçakça saldırıyı kınıyorum. Menfur saldırıda şehit olan evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir devlettir. Bütün bu olanların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Cizre'den de bir acı haber geldi. Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda 11 polisimiz şehit olmuş, 2'si ağır olmak üzere 78 kişi yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, terörü nefretle kınıyorum" dedi.

"Yaşanabilir Manisa için çalışıyoruz"

Manisa'nın bereketli Gediz Ovası üzerinde, Spil Dağı'nın eteklerinde kurulu nüfus bakımından İzmir'den sonra Ege Bölgesi'nin 2. büyük ili olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, "3 kıtaya hükmetmiş Osmanlı İmparatorluğu'nun cihan padişahları II. Murad, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim, III. Murad, III. Mehmet ve I. Mustafa, şehzadelik dönemlerini Manisa'da geçirmişlerdir. Bu nedenle ilimiz 'Şehzadeler Şehri' olarak anılmaktadır. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu önemli ve güzide şehrimizin çıtasını daha yukarılara taşımak için altyapı ve üst yapı, yeşil alan, sosyal alanlar, katı atık bertaraf ve atık su arıtma tesisleri gibi milyonlarca liralık yatırım yaparak, gelecek nesillere çağdaş, yaşanabilir bir Manisa bırakmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

"Türkiye'nin en çok yatırım yapan belediyesiyiz"

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim kursları MABEM'den de söz eden Başkan Ergün, "Gençlerimizin eğitimlerine destek olmak, onları kahve köşelerine bırakmamak için Manisa'da MABEM kursları veriyoruz. 2009 yılından bu yana yüzde 95 başarıyla ilimiz merkezinde hizmet veren MABEM kurslarımızı, Manisa'mızın büyükşehir olmasıyla birlikte tüm ilçelerimize yaydık. Şu an itibariyle yaklaşık 6 bin 300 gencimiz bu kurslarımızdan faydalanıyor ve üniversitelere hazırlanıyor. Gururla belirtmek isterim ki, başarı çıtasını yüzde 97'lere ulaştırdık. Yaptığımız tüm bu çalışmalar sonucunda TÜİK'in istatistiki verilerinde birinci olarak Türkiye'nin en çok yatırım yapan belediyesi unvanını aldık. Bu da bizleri gururlandırıyor" dedi.

Manisa 2 bin metrekarelik alanda tanıtılıyor

Köklü geçmişi, gelişen sanayisi, tarımı, tarihi ve turistik güzellikleriyle Ege Bölgesi'nin ve ülkemizin parlayan yıldızı olan Manisa'yı bir asıra yaklaşan böylesi önemli bir organizasyonda tanıtacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Başkan Ergün, "Yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda kurulu standımızda geçmişten günümüze Manisa'mızı göreceksiniz. Manisa'mızın UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine aldığı 5 asırlık Mesir Macunu'nu, Manisa Tarzanı'nı, Ağlayan Kaya Niobeyi, Aigai antik kentini, mitolojik dönem Manisa'mızı, Anemon Lalesini, Yılkı Atlarını, Tarihi camilerimizi, medreselerimizi, şehrimize kazandırdığımız Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'nı, Atatürk Kent Parkı'nı, Demirci ve Gördes'imizin el dokuması halılarını, Lidyalılara başkentlik yapmış Salihli ilçemiz bünyesindeki Sart'ı, Selendi'mizin Cirit'ini, Soma'mızın kömürünü, 3 bin yıllık Türkiye'nin UNESCO tarafından tescilli tek jeoparkına sahip Kula ilçemizi, tarihi Kula Evlerini, inanç turizmi bakımından Hıristiyan dünyasının en önemli kiliselerini bünyesinde bulunduran Alaşehir'imizi yakından tanıyacaksınız" şeklinde konuştu.

Emeği geçenlere teşekkür

Manisa'nın görsel güzelliklerinin yanı sıra gıda ürünlerinin de tanıtılacağını belirten Başkan Ergün, "Tabi bu saydıklarım gözünüze hitap edecek tarihi, doğal ve turistik güzellikler. Zenginliğiyle dünyaca ünlü Türk mutfağına Manisa'mız da önemli katkı sağlıyor. Akhisarımızın zeytin ve zeytinyağı, Kırkağaçımızın kavunu, Turgutlumuzun balı, Saruhanlı, Sarıgöl, Ahmetli ve Alaşehirimizin üzümü, Salihlimizin tescilli kirazı ve odun köftesi, Gölmarmaramızın sazan balığı, Köprübaşımızın çileği gibi kısaca 17 ilçemizin tamamını tanıma fırsatını bulacak ve mini bir Manisa turu yapmış olacaksınız. Bizlere onur konuğu il olma konusunda destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na, İZFAŞ Genel Müdürü ve kıymetli çalışanlarına ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Ar-Ge ve inovasyona önemli destekler veriyoruz"

İzmir'in böylesi önemli bir organizasyona 85 yıldır ev sahipliği yapmasının sürpriz olmadığını ifade eden Bakan Özlü, bu organizasyonun 85 yıldır devam etmesinin İzmir'in doğal kimliğinden kaynaklandığını belirtti. Fuarın odak konusunun inovasyon olarak belirlenmesinin önemine değinen Özlü, "Daha nitelikli bir sanayi için araştırma-geliştirme ve inovasyon büyük önem taşıyor. Ülkemizde Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına kapsamlı destek veriyoruz. Orta yüksek ve yüksek teknolojik yatırımlara da destek veriyoruz. Türkiye'de yerli ve yabancı firma ayrımı yoktur. Yerli firmalarımız hangi haklardan yararlanıyorsa, yabancı firmalarımız da aynı haklardan yararlanır" dedi.

Protokol açılış kurdelesini kesti

Konuşmaların ardından partner ülke Malezya ve onur konuğu il Manisa'ya plaket takdimi gerçekleştirildi. Malezya temsilcisine plaketini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu takdim etti. Manisa'nın plaketini Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı. Protokol üyelerinin açılış kurdelesini hep birlikte kesmesiyle İzmir Enternasyonal Fuarı, kapılarını açtı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dev Fuar Onu Konuğu Manisa'yı Ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement