Dev Mağaza Kapanma Kararı Aldı - Son Dakika
Güncel

Dev Mağaza Kapanma Kararı Aldı

kayyuma devredilen İngiltere'nin en büyük perakende şirketlerinden BHS (British Home Stores ) için uygun alıcı bulunamayınca 88 yıllık şirket kapanma kararı aldı.

03.06.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

kayyuma devredilen İngiltere'nin en büyük perakende şirketlerinden BHS (British Home Stores ) için uygun alıcı bulunamayınca 88 yıllık şirket kapanma kararı aldı.

Nisan ayında kayyuma devredilen şirketi satın almak için başvuranlar arasında İngiltere'de yaşayan Türk işadamı Cafer Mahiroğlu da bulunuyordu.

Kapalı zarf usulü ile satışa çıkarılan ve yeni sahibini arayan firmaya talip olan Sivaslı Türk işadamı Cafer Mahiroğlu, IKEA ile yarışıyordu.

Kayyum Duff & Phelps dün yaptığı yazılı açıklamada, potansiyel alıcıların hiçbirinin şirketin geleceğini garanti altına almak için gerekli olan döner sermayeyi sağlayamadığını bildirdi.

Kayyum'un açık artırmaya çıkarılan şirket için uygun alıcı bulamaması nedeniyle ülke genelinde 164 mağazası bulunan dev perakende mağazası kapanma kararı verdi. Önümüzdeki haftalarda tasfiyesine başlanacak mağazanın yaklaşık 11 bin çalışanı da işsiz kalacak.

BHS'nin sahibi Dominic Chappell, 24 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada mağaza zinciri için gerekli finansmanı sağlayamadıklarını ve bu sebeple kayyuma devredildiğini duyurmuştu.

İngiltere'nin en eski departman mağazalarından BHS, geçtiğimiz yıllarda aralarında Mark & Spencer'ın da bulunduğu rakip şirketlere karşı rekabette geride kalmış ve ağır borç yükünün altına girmişti.

Firmanın 1,3 milyar Sterlin değerinde borcu olduğu bildirildi. - Yağcı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dev Mağaza Kapanma Kararı Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement