Dev Projeye Ünlüler Geçidi - Son Dakika
Kültür Sanat

Dev Projeye Ünlüler Geçidi

Dev Projeye Ünlüler Geçidi

Denizli Belediyesi'nin "Denizli'nin Kahramanları" interaktif müzikal tiyatro oyununun galası ünlüler geçidine sahne olacak.

31.05.2013 16:00  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinema, tiyatro, televizyon dünyasından birçok isimin katılacağı gala 1 Haziranda yapılacak.

Denizli Belediyesi, Server Gazi, Merkez Efendi, Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Fatma Yıldız gibi Denizli'nin tarihi kahramanlarını gelecek nesillere taşımak amacıyla hazırladığı ve Türkiye'nin ilk interaktif müzikal tiyatrosu olan Denizli'nin Kahramanları'nı Denizli halkı ile buluşturmaya hazırlanıyor. 1 Haziranda yapılacak galaya sinema, tiyatro, televizyon ve medya dünyasından birçok isim katılacak.

Gelecek nesillere Denizli Tarihi'nde önemli bir yere sahip olan kahramanları anlatmak amacı ile İncilipınar'da kahramanlar anıtlarını yaptırıp, kahramanları anlatan çizgi roman ve hikaye kitaplarını tüm okullara dağıtan Denizli Belediyesi'nin hazırladığı "Denizli'nin Kahramanları" adlı müzikli oyun, 1 Haziran'da izleyicisiyle buluşacak.

Hummalı bir çalışma sonucunda hazırlanan oyunun ilk gecesine ünlü tiyatro oyuncuları Erdal Cindoruk, Uğur Bilgin, Mehmet Çepiç, Ruhi Sarı, tiyatronun duayen ismi Sait Genay, Televizyon dünyasından Bir Kadın Bir Erkek adlı sitcom'da Ozan karakteriyle tanınan Emre Karayel, Memoli dizisinin başrol oyuncusu Emre Kızılırmak, Leyla ile Mecnun dizisinin Leyla'sı Ezgi Aşaroğlu, Güldür Güldür adlı komedi programının başrol oyuncusu Onur Buldu, Emret Komutanım dizisinin başrol oyuncusu Sarp Levendoğlu, ünlü televizyon dizi oyuncusu Müge Boz, komedi dizilerinin vaz geçilmez oyuncuları Ferdi Kurtuldu, Erdem Baş, TRT Ana Haber Spikeri Seval Çöpür, TMC'nin Sahibi Mustafa Karahan ve Ünlü Yapımcı Yönetmen Osman Sınav katılacak.

Denizli tarihine adlarını altın harflerle yazdırmış önemli şahsiyetleri gelecek nesillerle buluşturmak amacıyla Denizli Belediyesi tarafından hazırlanan interaktif müzikal oyunu Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Projede görev alan oyuncular bir aylık eğitimden geçirildi. Oyunun kostümleri özel olarak hazırlanırken, ışık ve ses efektleri için son teknikler kullanıldı. Elli kişilik ekibin çalışmasıyla hayata geçirilen proje için özel plato kuruldu.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da 1 Haziran'da izleyiciyle buluşacak oyunun önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek; "Kentimizin kahramanlarını çocuklarımıza, gençlerimize anlatmak, tarihi kahramanlarımızı gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu konuda bugüne kadar birçok çalışma yaptık. Bu proje de bu kapsamda hayata geçirdiğimiz ve çok iddialı olduğumuz bir proje. Çok önemli bir işe imza attığımızı düşünüyorum. Galaya sinema, tiyatro, televizyon ve medya dünyasından birçok isim katılacak. Hem Denizli'nin Kahramanları'nın tanıtımında hem Denizli isminin tanıtımında bu projenin büyük katkısı olacak" dedi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Dev Projeye Ünlüler Geçidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement