Dev Sağlık-İş, Toplu İş Sözleşme Kanunu'nu Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Dev Sağlık-İş, Toplu İş Sözleşme Kanunu'nu Protesto Etti

Dev Sağlık-İş, Toplu İş Sözleşme Kanunu\'nu Protesto Etti

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Mersin Şubesi üyeleri, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeleri Kanunu'nun taşeron işçileri yok saydığını iddia ederek, kanunu protesto etti.

22.04.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Mersin Şubesi üyeleri, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeleri Kanunu'nun taşeron işçileri yok saydığını iddia ederek, kanunu protesto etti.

Öğle saatlerinde Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir araya gelen üyeler, sloganlar atarak kanuna tepki gösterdiler. Üyeler adına açıklamalarda bulunan Başkan Hakan Gelturan, bu kanunun taşeron işçileri yok saydığını savunarak, "Sendika, toplu sözleşme ve grev hakkımızı yok sayıyor. Ekim 2012'de çıkarılan bu yasayla işçilerin sendika üyelikleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kayıtlarına göre değil, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarına göre tanımlanıyor. Bizlerin SGK kayıtları da çalıştırıldığımız şirketler üzerinden ve şirketlerin tek taraflı beyanlarına göre belirleniyor. Taşeron şirket işçilerin SGK kaydını sağlık iş kolu yerine inşaat, nakliye, turizm, gıda, genel hizmetler gibi kendi istediği farklı alanlarda gösterebiliyor. Bizlerin sendika üyeliği de iş kolu uyuşmazlığı nedeniyle kabul edilmiyor" dedi.

Bu konuyla ilgili mahkemeye başvurduklarını belirten Gelturan, "Ankara 12'nci İş Mahkemesi Ocak 2013 istatistiklerinde bin 234 olan üye sayımızın 7 bin 899 olarak düzeltilmesini ve iş kolundaki örgütlülük oranımızın yüzde 2,8 olduğuna hükmetti. Taşeron işçinin sendika ve toplu sözleşme hakkının gaspı anlamına gelen bu uygulama ve tavır karşısında hangi kapıyı çalsak bize 'haklısınız' denildi. Fakat taşeron işçilerin yaşadığı sorunları diline dolayarak sermayenin emeğe saldırı programını hayata geçirmek için çabalayanlar göz göre göre bizleri yok saymaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Gelturan, eğer talepleri kabul edilmezse 14 Mayıs 2014 tarihinde tüm Türkiye'de örgütlü bulundukları tüm hastanelerde iş bırakma eylemi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Basın açıklamasının ardından üyeler, olaysız bir şekilde dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dev Sağlık-İş, Toplu İş Sözleşme Kanunu'nu Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement