Dev Sazanları Yakalayıp Yakalayıp Göle Bırakıyorlar - Son Dakika
Güncel

Dev Sazanları Yakalayıp Yakalayıp Göle Bırakıyorlar

Dev Sazanları Yakalayıp Yakalayıp Göle Bırakıyorlar

Haber Mustafa KINALI İstanbul, DHASazan tutma yarışlarına meraklı makina mühendisi Tahir Özgür, bir elektronik firmasında çalışan Alihan Kaba ve cep telefonu satış-bakım servisi sahibi Hazret Öztürk, Büyükçekmece Gölü'nde tuttukları 14, 15 ve 17 kilo ağırlığındaki sazanları göle bıraktılar.

06.07.2016 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber Mustafa KINALI İstanbul, DHA

Sazan tutma yarışlarına meraklı makina mühendisi Tahir Özgür, bir elektronik firmasında çalışan Alihan Kaba ve cep telefonu satış-bakım servisi sahibi Hazret Öztürk, Büyükçekmece Gölü'nde tuttukları 14, 15 ve 17 kilo ağırlığındaki sazanları göle bıraktılar. Balıkları yakalamada Alihan Kaba'nın büyük ustalığı olduğunu, ondan çok şey öğrendiklerini belirten Tahir Özgür, kucağına aldığı 17 kiloluk sazanla poz verdi. Tahir Özgür, balıkları Büyükçekmece Gölü'nün eskice köyü bölgesinde yakaladıklarını belirterek, şunları söyledi

Sazan yarışçısıyız; yakaladığımız sazanları, elektronik tartıda tarttıktan ve fotoğrafını çektikten sonra suya bırakırız. Sazan yakalamak için çok yarışlar oluyor. Bolu Gölcük, Çankırı Çerkeşli ve Sapanca Gölü bunlardan birkaçı. Başka balıklar için de yarışlar oluyor ama özellikle sazanı tercih ederim ben, mesela turna için yarışa girmem. Yakaladığımız balıkları yeniden suya bırakırız. Sazanı olta ile yakalarız ama botla çekeriz. Normal bir kamışla bu ağırlıktaki balıkları çekemezsiniz. Özel yemlememiz var; elbet bunun da bir tekniği... Balığı incitmeden yakalıyoruz. Sazanın çok türü var. Büyükçekmece Gölü'ndeki pullu sazan çok farklı. Bazen yemi önüne indirseniz yemiyor; yatıyor. Özel yeri oluyor, gidiyor 10 metre ileride besleniyor. Yakaladığımız bu yılın göldeki en büyük balığa galiba. Geçen yıl 20 kiloluklar çıkmıştı. Fotoğraftaki balığın, 2-3 kiloya kadar olan havyarını dökmüş olduğunu gördük; bu bize Büyükçekmece'de sazanın bu yıl bol olacağını da gösteriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dev Sazanları Yakalayıp Yakalayıp Göle Bırakıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement