Dev Uçak Deniz Dibinde, İlk Dalışı Şampiyon Yapacak - Son Dakika
Yerel

Dev Uçak Deniz Dibinde, İlk Dalışı Şampiyon Yapacak

Dev Uçak Deniz Dibinde, İlk Dalışı Şampiyon Yapacak

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin dalış turizmini geliştirmek içi Kuşadası Körfezi’nde batırdığı Airbus A300 tipi uçak şimdiden ünlü dalgıçların ilgisini çekmeye başladı.

04.06.2016 19:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin dalış turizmini geliştirmek içi Kuşadası Körfezi'nde batırdığı Airbus A300 tipi uçak şimdiden ünlü dalgıçların ilgisini çekmeye başladı. Uçağın batırılma çalışmalarını da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte takip eden Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Derya Can, batırma işlemi tamamlanan uçak için ilk dalışı kendisinin gerçekleştireceğini söyledi.

Dünyada ilk kez bu kadar büyük bir uçağın deniz dibine batırıldığını kaydeden Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Derya Can, yaklaşık 6 saat süren uçak batırma çalışmaları sırasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yanından hiç ayrılmadı ve bu büyük projede ona destek verdi. Dalış turizmi için büyük önem taşıyan bu dev projenin kendisini son derece heyecanlandırdığını kaydeden Derya Can, " Bu çalışma sırasında büyük heyecan duydum. Batırma çalışmasını da takip etmek için hemen Kuşadası'na geldim. Sualtı ve dalış turizmi için son derece önemli bu projeyi hayata geçiren Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Sayın Özlem Çerçioğlu'na şükranlarımı sunuyorum. İlk dalışı ben yapacağım ve daha şimdiden çok heyecanlıyım. Burası bu uçak batığı ile birlikte önemli bir dalı merkezi olacak. Dalışa meraklı herkesi Kuşadası'na davet ediyorum. Kuşadası turizmi bu projeden önemli bir katkı sağlayacak " dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dev Uçak Deniz Dibinde, İlk Dalışı Şampiyon Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement