Dev Yatırım Ankara'da Destek Gördü - Son Dakika
Yerel

Dev Yatırım Ankara'da Destek Gördü

Dev Yatırım Ankara\'da Destek Gördü

Balıkesir Organize sanayi Bölgesi’ne 120 milyon Avro’luk dev yatırım yapacak olan Alman PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Daimler ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ankara’da temaslarda bulundu.

07.09.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Organize sanayi Bölgesi'ne 120 milyon Avro'luk dev yatırım yapacak olan Alman PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Daimler ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ankara'da temaslarda bulundu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüşerek yatırım için destek sözü alan Başkan Uğur ve Daimler, Başbakanlık Yatırım Ajansı yetkililerine de yatırım hakkında bilgi verdiler. Ajans yetkilileri yatırımın Stratejik Yatırım kapsamında değerlendirileceğini söylediler.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde 120 milyon Avro'luk dev bir yatırım yapacak olan Alman PD Grup yöneticileri, Balıkesir'deki incelemeleri ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Ankara'da temaslarda bulundular. Başkan Uğur, PD Grup yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler ve Yönetim Kurulu üyesi Joran Pfhul ile birlikte ilk olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüştü. Bakan Zeybekçi'ye yapılacak yatırım hakkında bilgi sunan Başkan Uğur ve Daimler, Bakan Zeybekçi'den dev yatırım için destek sözü aldılar.

Başkan Uğur ve PD Grup yöneticileri Ankara'daki temaslarına Başbakanlık Yatırım Ajansı'nda devam etti. Alman Devi Preiss Daimler (PD Grup) Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler ve beraberindekilerle birlikte Başkan Uğur, Başbakanlık Yatırım Ajansı Yetkilileri Mustafa Rumeli, Fatih Altınyava, Muhittin Arslan ve Yunus Emre Ceylan ile birlikte toplantı gerçekleştirdi. Son derece verimli geçen toplantıda Başbakanlık Yatırım Ajansı Yetkilileri Balıkesir'e yapılacak olan yatırımı desteklediklerini ifade ettiler. Yatırım Ajansı Yetkilileri, PD Grup'un yatırımının Stratejik Yatırım kapsamında değerlendirileceğini söylediler.

Yapacakları yatırım hakkında bilgi veren, Laboratuvardan üretime kadar büyük bir tesis kurmayı planladıklarını vurgulayan PD Grup Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Preiss Daimler, "Cam elyaf, kompozit, fiberglas üreteceğiz. Buraya ayak basmamızın işçi noktasında önemi büyük. Malzemeyi satamayacağımız diye bir korkumuz veya faktör yok. Ürettiğimiz ürünleri, Almanya, Amerika, Çin, Rusya'ya uçak, otomobil ve spor sektörüne veriyoruz. Traktör kabininde kullanılıyor. Her cep telefonunda 8 gram cam elyaf var. Milyarlarca telefon var" dedi.

PD Grup Yetkilileri daha sonra Başkan Uğur ile birlikte Anıtkabir'i de ziyaret ettiler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dev Yatırım Ankara'da Destek Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement