Develer Bu Sefer Kendileri İçin Güreşti - Son Dakika
Yerel

Develer Bu Sefer Kendileri İçin Güreşti

Develer Bu Sefer Kendileri İçin Güreşti

Antalya’nın Demre ilçesinde çeşitli illerden getirilen 80 deve, ‘Deve Güreşlerini Yaşatmak’ için güreşti.

01.02.2016 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre ilçesinde çeşitli illerden getirilen 80 deve, 'Deve Güreşlerini Yaşatmak' için güreşti.

Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından Beymelek Mahallesi'nde düzenlenen deve güreşlerine Antalya, Aydın, Bodrum, Muğla ve Manisa bölgelerinden 80 ünlü deve katıldı. Birincinin seçilmediği güreşlerde develer, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Deveciler Derneği, Esnaf Odası ve Demre Ziraat Odası kupalarını alabilmek için ter döktü. 5 bin kişiye yakın güreşseverin izlediği güreşlerde bazı develer, güreş başlamadan alandan kaçmaya çalışırken, bazıları da güreş sırasında seyircilerin arasına girdi. Ezilme tehlikesi yaşayan vatandaşlar, kısa süreli panik yaşadı.

Güreşler sonucunda develeri galip gelen deve sahiplerine, Demre Kaymakamı Murat Uz, Demre Belediye Başkan Vekili Mustafa Özen, Demre Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran ve İlçe Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca tarafından kupa verildi. Güreşlerin ardından açık arttırma usulü ile yapılan Güreş ağası seçimini ise 11 Bin Türk Lirası bağışta bulunan Ahmet Aydoğan aldı.

Demre Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Sarıca, gelenek görenekleri yaşatmak adına deve güreşlerini sürdürdüklerini belirterek, "Geleneklerimizi yaşatmak için bu güreşleri düzenliyoruz. Güreşler dövüş değil, folklorik bir yarıştır. Yardımcı olanlara teşekkür ediyorum" dedi. Sarıca, güreşlerden elde edilecek gelirin, 'deve güreşlerini yaşatmak' için kullanılacağını da sözlerine ekledi.

Güreşleri, Demre Kaymakamı Murat Uz, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, İlçe Garnizon Komutanı Jan. Yüzbaşı Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Hakime Ayşen Uz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar da takip etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Develer Bu Sefer Kendileri İçin Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement