Develi Belediye Meclisi Son Kez Toplandı - Son Dakika
Yerel

Develi Belediye Meclisi Son Kez Toplandı

Develi Belediye Meclisi Son Kez Toplandı

Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, 2009 yılından beri birlikte görev yapan Belediye Meclis üyeleri ile 55'nci toplantısını yaptı ve toplantı sonrasında Belediye Meclis üyeleri ve Birim Müdürlerine yemek ikramında bulundu.

08.03.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, 2009 yılından beri birlikte görev yapan Belediye Meclis üyeleri ile 55'nci toplantısını yaptı ve toplantı sonrasında Belediye Meclis üyeleri ve Birim Müdürlerine yemek ikramında bulundu.

2004 yılından beri 2 dönem Develi Belediye Başkanlığını yapan Başkan Recep Özkan, 110'ncu kez Başkanlık ettiği Develi Belediye Meclisi üyelerine 5 yıllık süre içerisinde gerçekleştirdikleri çalışma ve hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletirken, Belediye Meclisi'nin görev yaptığı 5 yıl içerisinde Develi'de önemli hizmetlere birlikte imza attıklarını belirtti.

1871 yılında kurulan Develi Belediyesinin kuruluşunun 143'ncü yılında ve 30 Mart 2014 Genel Mahalli seçimler ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesine dahil olunmadan önceki son Develi Belediye Meclisini oluşturan Başkan Recep Özkan, Meclis Üyeleri, İsmail Develioğlu, Remzi Ruşen Ayan, Kamil Müderrisoğlu, Tahir Sarıoğlu, Sadullah Yıldırım, Nuh Kılavuz, Bayram Sabah, Hüseyin Taşar, Salim Açıkgöz, Tevfik Ayyarkın, Mevlüt Nerkiz, Ömer Işık, Adnan Yavan, Yaşar Ataman, Mustafa Bakır'dan oluşuyordu.

Develi Belediyesi meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirilen veda toplantısı sonrasında Belediye Başkanı Recep Özkan, Develi Belediyesindeki çalışmaları esnasında meclis üyelerinden yardımlarından dolayı teşekkür ederek helallik istedi. Meclis üyeleri de haklarının helal olduğunu söyleyerek iş hayatında başarılar dilediler. Birim müdürleri de 10 yıllık çalışma döneminde Belediye Başkanı Recep Özkan'ın yardımseverliğini, kadirşinaslığını dile getirerek teşekkür ettiler. Meclis üyeleri ile Belediye birimlerinde görev yapan müdürlere Başkan Recep Özkan tarafından plaket takdim edildi.

Son Meclis toplantısında Meclis üyelerine seslenen Başkan Recep Özkan, "Develi Belediyesinde vermiş olduğunuz iki dönem üst üste toplam on yıllık Belediye Başkanlığı görevim süresince, İlçemizde Mülki idaremizin ve Kamu kurumlarının temsilcileri, Belediye Meclis Üyelerimiz, Siyasi Parti teşkilatlarımız, Sivil toplum Kuruluşlarımızın temsilcileri Köy ve Mahalle Muhtarlarımız, Belediye Personelimiz ve siz değerli hemşehrilerimizin destekleriyle "Gelişen ve Kentleşen Develi" ekseni üzerinde hizmet üreten, değişimi gerçekleştiren bir anlayış ile hizmet etmeye çalıştık. Yol medeniyettir ilkesi ile yola çıkıp görev süremizde, imkanlarımız ölçüsünde halkımızın yaşam standartlarını yükseltmek, İnsanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir ilçe oluşturup, imar ve şehircilikte örnek alt ve üst yapı çalışmalarımızda günümüz modern şehircilik anlayışını uygulayıp, Hayırseverlerimizin katkıları, Devlet-Millet kaynaşması ile her geçen gün yeni yatırımlar ile Develimizin adeta görünümünü değiştirdik" dedi.

Develi Belediyesi olarak sürdürdükleri çalışmaların yanı sıra, son 10 yıl içerisinde AK Parti hükumetinin ilçenin kalkınmasına katkı sağlayan yatırımlardan, Zamantı Tüneli, Gümüşören Barajı, Gezbel Geçidi, Erciyes Yolu, Fakülte ve Yüksekokul, Eğitim tesisleri, Adliye binası, Sosyal Güvenlik Kurumu, merkez ve Köylerde yeni okullar, Kadın doğum ve çocuk Hastalıkları Hastanesi, KYK Öğrenci yurdu, Özel vakıf yurtları, Anaokulu ve özel kreşler, parklar ve alt yapı tesislerinin tamamlanması ile ilçenin adeta şahlanışa geçerken, hizmete giren Öğretmenevi ve bölgenin heyecanla beklediği Gazi Kasabası, Sarıca, Yeni hayat, Karacaviran köylerinde ikamet edenlerin içmeye başladığı içme suyu projesi gibi projelerle uyumlu, gelişim programları oluşturduklarını kaydeden Özkan, "İlçemizde Doğalgaz çalışmasının 2014 yılı Programına dahil edilmesi, Belediyemiz tarafından arsa teslimi yapılan alana Bölgesel Hastane Proje ihalesi ile Soysalı Büğleyen Projesi ihaleleri yapıldı. Kapalı spor salonu tadilatı tamamlanmak üzere olup 1000 seyirci kapasiteli spor salonu Yeni Sanayi Bölgesi arasında yapım inşaatına başlandı. Ayrıca, Develi Turizm Odaklı Kalkınma Planı'na (DETOK) ait 216 projenin Uygulama Projeleri basım aşamasına getirilmiş durumda olup genç girişimciler ve yatırımcılar için yeni alanlar, istihdam kapıları açılacak olması, Köydes ve Beldes Projeleriyle Köylerden göç önlenerek Köylerimizde yaşam standartlarının yükselmesi yanı sıra, İlçemizin Kayseri Büyükşehir kapsam alanına dahil edilerek Büyükşehir'e entegre olmamız sayesinde İlçemizde 2014 yılı ilk yarısından itibaren daha güzel gelişmelerin olacağı düşüncesiyle, İnsanımızın mutluluğu, gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğine bir nebze olsun katkımız olmuş ise kendimizi mutlu hissederek güveninize layık olmaya çalıştığımızı bildirir, Bu süre içerisinde daima yanımda olan yardım ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür eder; saygılarımı sunarım" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Develi Belediye Meclisi Son Kez Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement