Develi Belediyesi'nden Şehitler İçin Dua Programı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Develi Belediyesi'nden Şehitler İçin Dua Programı Düzenledi

Develi Belediyesi\'nden Şehitler İçin Dua Programı Düzenledi

Develi Belediyesi Şehitler için Fatma Beyza Gündoğan’ın sunduğu Dursun Ali Erzincanlı ve Mustafa Karataş hocanın da katıldığı dua programı düzenledi.

04.10.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Develi Belediyesi Şehitler için Fatma Beyza Gündoğan'ın sunduğu Dursun Ali Erzincanlı ve Mustafa Karataş hocanın da katıldığı dua programı düzenledi.

Programa Ak Parti Kayseri Milletvekili Adayı Sami Dedoğlu, Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu, Ak Parti Develi İlçe Başkanı Mehmet Durukan, Osmanlı Ocakları Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar. Develi halkının yoğun ilgi gösterdiği program, Adana Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Hacı Mehmet Tan'ın Kur'an tilavetiyle başladı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar açılış konuşması yaptı.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, "Cennete giren hiç kimse dünyaya geri dönmek istemez, yeryüzünde olan her şeyi orada vardır. Ancak şehit böyle değil o mazhar olduğu ikramlar sebebiyle yeryüzüne dönüp 10 kere şehit olmayı temenni eder" Şehit dünyadayken Allah'ın nimetlerine şahitlik eden kimseye denir Dolayısıyla şehidin Rabbimiz katındaki yeri peygamber ve sıddıklardan sonradır. Bizler Rabbimizin bize bir beyanından biliyoruz ki şehitlerimiz ölü değil bizzat Allah tarafından rızıklandırılırlar, onların rızıklandırılıyor oluşu onların bizden ayrı olduğu değil, bizim onlarla beraber olduğumuz, onlarla beraber aynı havayı teneffüs ettiğimiz, onlarla hemhal olduğunuz anlamına gelir. Bizler onlarla olan bu birlikteliğimizi daha iyi kavramak adına, onların can verdikleri değerleri daha iyi anlamak, mukaddes hayatımıza birliğimize ve beraberliğimize daha sıkı sarılmak için Develi Belediyesi olarak bu programı düzenledik" dedi.

Başkan Cabbar, "Hem ülkemizi hem de bütün ümmet coğrafyasını etkileyen, şeytani güçlerin istilası altındayız. Rabbimden ümmetin bu Mazlum mahrum ve mahzun halini, saadete nura ve refaha tedbir etmesini niyaz ediyor, başta Develili şehitlerimiz olmak üzere, ülkemizin ümmetimizin bütün şehitlerine Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bizler şehit vermeyiz şehit kazanırız ve biliriz ki bütün bu zulümat şehitlerimizin kanıyla nura dönüşecektir. Onların kanunun ve Can'ın bereketi İslam'ın en gür seda olmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Başkan Cabbar 'ın konuşmasının ardından Dursun Ali Erzincanlı okuduğu "Falan dağlarında açan sevgili, kırk yaşındasın, bedir aslanları" gibi okuduğu şiirlerle Develi halkını saadet asrına götürdü ve gönülleri cezbetti. Program Mustafa Karataş hocanın sohbetiyle son buldu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Develi Belediyesi'nden Şehitler İçin Dua Programı Düzenledi - Son Dakika


Advertisement