Develi Halkı Gündüz İşinde Gece Demokrasi Nöbetinde 5. Gün - Son Dakika
Güncel

Develi Halkı Gündüz İşinde Gece Demokrasi Nöbetinde 5. Gün

Develi Halkı Gündüz İşinde Gece Demokrasi Nöbetinde 5. Gün

15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan Develiler, Develi Cumhuriyet Meydanı'ndaki "Darbeye Karşı Tek Yürek" sloganı ile düzenlenen "Demokrasi Nöbeti" 5. günde de devam etti.

20.07.2016 13:44  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrasi Nöbetinde Develi Halkı 5. Günde de meydanları boş bırakmadı.

Develili binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen "Demokrasi Nöbeti" Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk büyükleri, Aziz Şehitler için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. İstiklal marşı okunurken Develi Belediyesi Zabıta ekipleri ve çarşı cami imamları tarafından iki minare arasına büyük bir Türk Bayrağı asıldı. İstiklal marşının sona ermesiyle Develilerin darbeye karşı attıkları sloganlar ile dakikalarca Türk bayrağı ayakta alkışlandı.
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Garnizon komutanı Erdoğan Mutlu ile birlikte kürsüye çıkarak Devlet ve Millet omuz omuza meydanlarda mesajı verdi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Başkan Cabbar ''Gerçek asker milletinin yanındadır. Bu hainler şunu bilsin ki Başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN evlerinize gidebilirsiniz artık diyene kadar meydanları boş bırakmayacağız'' dedi. Başkan Cabbar birlik ve beraberliğin önemi ne değinerek "Söz konusu vatan, millet, bayrak olunca Develi tek yürek olmayı bilmiştir. Burada her siyasi görüşten hemşerimiz var. Onları kutluyorum, beş gündür meydanı boş bırakmadınız. Allah sizlerden razı olsun" dedi. Başkan Cabbar ve Garnizon komutanı Mutlu vatandaşların coşkusuna Türk bayrakları ile katıldılar.
Program, Yunus Emre Cami İmam hatibi Cahit Taşkesen'in Kuran-ı Kerim tilaveti okuması ile devam etti. Ülkemizin dirliği ve birliği adına şehitlerimiz için Erciyes cami imam hatibi Hüseyin Dalmaz'ın duasına Develilerin âmin sesleri semaya yükseldi. Hemşerimiz Behlül Kurtoğlu'nun konuşması vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Demokrasi Nöbetine katılan vatandaşlara Saray Halı A.Ş. tarafından ayran, Papatya market tarafından su dağıtımı yapıldı.

Demokrasi Nöbetinde Kayseri'den destek olmak için gelen Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Tevfik Kürtüncü vatandaşları selamlamak ve teşekkürlerini belirtmek için kurulan sahneye çıktılar. Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Tevfik Kürtüncü "Develi her zaman ki gibi muhteşem, Allah hepinizden razı olsun. Kayseriden sizlere selam getirdim" dedi. Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında "Darbe, Devletine sahip çıkan bu millet sayesinde önlenmiştir. Sizlere ayrı ayrı, teker teker teşekkür ediyorum. Hani bir söz vardır yürü yiğidim millet arkanda" diye bizde diyoruz ki "yürü Reisim biz arkandayız, her zaman yanınızdayız" sözleri büyük alkış aldı.

Program; Büşra Kaya'nın Cürmüm ile geldim sana ilahisi, Esra Hacer Atmaca'nın İstiklal Marşı, Furkan Bozkır'ın sakarya şiiri, Yasin Kaman'ın dua şiiri, Ecrin Hira Taşkesen'in biz kısık sesleriz şiiri, Ömer Afıs Apılı'nın Kuran-ı kerim tilaveti, Melika Ülker'in bayrak şiiri okuması ve çalınan marşlar, ilahiler ile devam programda Yunus Yurdakul'un kaleme aldığı ve okuduğu idam istiyoruz şiiri vatandaşlardan dakikalarca süren alkış aldı. Program gece geç saatlere kadar devam etti.

İl Başkanı Özden, Belediye Başkanı Cabbar, İlçe Başkanı Durukan, Gençlik kolları başkanı Özkürtüncü ve beraberindekiler Develililere Belediye tarafından oluşturulan stantlarda çorba ve çay ikramında bulundular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Develi Halkı Gündüz İşinde Gece Demokrasi Nöbetinde 5. Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement