Devlet Bahçeli'den Suriyelilere Vatandaşlık Tepkisi: Sorumsuzluktur - Son Dakika
Politika

Devlet Bahçeli'den Suriyelilere Vatandaşlık Tepkisi: Sorumsuzluktur

Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili konuşan Bahçeli, "Türk vatandaşlığının bir itibarı vardır. Gölge düşürmek kimsenin haddi değildir, sorumsuzluktur" dedi.

12.07.2016 11:05  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriyelilere vatandaşlık ve TOKİ'den daire verilmesi yönündeki açıklamalarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi; "Sayın Erdoğan'a tavsiyem, önce kendi vatandaşlarımızın ibretlik ve hazin hallerine bakmasıdır" dedi.

Bahçeli, "Türkiye vatandaşlığı Cumhurbaşkanı'nın keyfine bırakılmış bir ünvan değildir. Türk vatandaşlığının bir saygınlığı, itibarı vardır. Buna gölge düşürmek hiçbir devlet adamının haddi değildir. Milyonlarca Suriyeliye vatandaşlık ikramı milli birliğimize engel çıkarmak anlamına gelmektedir. Vatan Türktür, vatandaş Türktür, gelecek Türktür. Türklüğün geleceğini kırmaya kalkan kim varsa ayağını denk alsın" dedi.

Muhaliflere de mesaj veren Bahçeli, "10 Temmuz hikayesi sona ermiştir şimdi önümüze bakacağız." dedi.

"KARADENİZ'İN YİĞİT İNSANI FEDAKARLIKTAN KAÇINMAMIŞTIR"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Giresun'daki helikopter kazasında halkın yaralılara yardım ettiğini söyleyerek, " Karadeniz'in yiğit insanı yeri ve zamanı gelirse gözünü daldan budaktan esirgemeyecek, hiçbir fedakarlıktan da kaçınmayacaktır. Türk milleti çok şükür haysiyet ve hasletlerini kaybetmemiştir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli, 5 Temmuz Salı günü Giresun'un Alucra ilçesi Tohumluk köyü sınırlarında sikorsky helikopterinin kaza kırıma uğradığını hatırlatarak, "Elim kazanın olduğu mahal Tohumluk Yaylası yakınlarında sis altındaki dağlık alandır. Bölgenin elverişsiz şartlarından dolayı ambulansların yaralılara ulaşmaları kolay olmamıştır. Özellikle ifade etmek isterim ki, yöre insanımız kayaya, sise aldırmadan el ele, sırt sırta vererek yaralıları ambulanslara yetiştirmede üstün bir gayret sergilemişlerdir. Adeta insandan kule kuran, olay yerinde korkusuzca inisiyatif alan tüm vatandaşlarımla iftihar ediyor, hepsine şükranlarımı sunuyorum. Karadeniz'in yiğit insanı yeri ve zamanı gelirse gözünü daldan budaktan esirgemeyecek, hiçbir fedakarlıktan da kaçınmayacaktır. Türk milleti çok şükür haysiyet ve hasletlerini kaybetmemiştir" ifadesini kullandı.

"DAYANIŞMA RUHU BİZİ ÜMİTLENDİRDİ"

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Milletin maddi ve manevi kökünü kurutamayacaklarını bilen ve gören aymazlar ne yapacaklarını, hangi kılığa girip hangi kisveye bürüneceklerini şaşıracaklardır. Giresun'da sergilenen dayanışma ruhu bizi çok ümitlendirmiş, işte Türk milleti dedirtmiştir."

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK TEPKİSİ

Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili tartışmalara da katılan Bahçeli, "Suriyelilerin çıkardığı olaylar fazlalaşmaktadır. Suriyelilerin neden olduğu sosyal uyumdaki açmazlar ve ahlaki problemler toplumsal huzuru tehdit etmektedir. Cumhurbaşkanlığı, aklına eserek hareket edilecek bir makam değildir. Herkesi demokratik itirazını göstermeye çağırıyorum. Türkiye vatandaşlığı Cumhurbaşkanı'nın keyfine bırakılmış bir unvan değildir. Türk vatandaşlığının bir saygınlığı, itibarı vardır. Buna gölge düşürmek hiçbir devlet adamının haddi değildir. Milyonlarca Suriyeliye vatandaşlık ikramı milli birliğimize engel çıkarmak anlamına gelmektedir. Vatan Türktür, vatandaş Türktür, gelecek Türktür. Türklüğün geleceğini kırmaya kalkan kim varsa ayağını denk alsın. Türk milletinin dua ve bereketini bilmeyen nankörlerin hesabı mutlaka sorulacaktır. Türk milliyetçileri Türkiye'nin bölünmesine, kardeş kavgasına sürüklenmesi sessiz kalmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünme teşebbüslerine sonuna kadar karşı çıkacağız." dedi.

"SURİYELİLERE VERİLECEK KONUT VARDI DA BU MİLLETİN EVLATLARINDAN NEDEN ESİRGENDİ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Suriyelilerin hukuki statülerinin hangi kategoride olduğu belirlenmeden yapılacak her siyasi tasarruf sorgulanacak ve ters tepecektir" görüşünü dile getirdi. "Komşuluk hukuku neyi gerektiriyorsa onu yapalım. Oy hesabıyla gündeme getirmek sorumsuzluktur" diyen Bahçeli, "Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları var idiyse bu milletin asil evlatlarından niçin esirgenmiştir?" diye sordu.

ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ

"Kendi vatanlarını bırakıp gelenlere, bir kalemde Türk vatandaşlığı payesi vermek, ortak vatandan bahsetmek eğer düşüncesizlik değilse telafisi imkânsız bir şuursuzluktur" diyen Bahçeli, Erdoğan'ın "Suriyelilere TOKİ'nin elindeki boş konutlar verilebilir" şeklindeki açıklamasını eleştirdi.

"ÖNCE KENDİ VATANDAŞLARINA BAK"

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları var idiyse, bu milletin asil evlatlarından bu zamana kadar niçin esirgenmiştir? Sayın Erdoğan, Varşova dönüşü uçakta aynen şöyle demiştir: 'Bugün bir Türk, Alman vatandaşı oluyor da, Amerikan vatandaşı oluyor da, benzer durumlar bizim ülkemizde yaşayanlar için neden mümkün olmasın?' Yine Sayın Erdoğan, Suriyelilerin bir bodrumda 10-15 kişi tıkış tıkış kaldığını söylemektedir. Teşhis doğrudur, ama insanlıkla bağdaşmayan bu tablo sadece Suriyelilerin muhatap olduğu dram değildir. Bu çerçevede hepimizi rahatsız eden örnekleri çoğaltmak ve genellemek mümkündür, Sayın Erdoğan'a tavsiyem, önce kendi vatandaşlarımızın ibretlik ve hazin hallerine bakmasıdır."

KONYA'DAKİ OLAYI HATIRLATTI

"Suriyelilerin çıkardığı olaylar gün be gün fazlalaşmaktadır. Konya Beyşehir'deki üzücü ve düşündürücü olay henüz çok yenidir. Suriyelilerin neden olduğu sosyal uyumdaki açmazlar, sınır il ve ilçelerimizdeki asayişsizlik ve ahlaki problemler toplumsal huzurumuzu tehdit etmektedir. Türk vatandaşlığı Cumhurbaşkanı'nın keyfine bırakılmış, aklının estiği gibi lütfedeceği bir unvan değildir."

"Suriyelilerin dua ve bereketiyle Türkiye'nin dünyada ilk dörde giren bir büyüme sergilediğini söyleyen bazı AKP'li bakanlar da bu milletin aklıyla, irfanıyla alay etmekten vazgeçmelidir. Türk milletinin dua ve bereketini göremeyenlerin, görse bile nimet bilmezlik yapan nankörlerin hesabı da er geç mutlaka sorulacaktır."

"10 TEMMUZ HİKAYESİ SONA ERMİŞTİR"

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, parti için muhalefetle ilgili ''4 arkadaşın ortak toplantısında basına intikal eden 3 önemli başlık bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi yargının kararını sabırla beklemektir. Onu biz de istiyoruz. Demek ki 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir şimdi önümüze bakacağız. MHP'yi tarlaya süren korsan toplantılar yapan tellere tırmanan birileri varsa inceleniyor bunlar da merkez disiplin kuruluna sevk edilmek üzere gerekli işlem yapılacaktır MHP ayıklanacaktır'' dedi.

Devlet Bahçeli\'den Suriyelilere Vatandaşlık Tepkisi: Sorumsuzluktur
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Devlet Bahçeli'den Suriyelilere Vatandaşlık Tepkisi: Sorumsuzluktur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ataturkun gençlığe hitabesını okuyun kemal: bu suriyeli yada başka bir devletın sığinmacılarına vatandaşlık ev iş vermek kendı devletıne hayrı olmayanların kalfiyeli diyerek faydalanılacağini düşünmek bukadar yetenekli insanımızın işsız olduğu bu zamanda yanı dılım soylemeğe varmıyor ama en insaflicası saflik sorumsuzluk duşuncesızlık gıbı gelıyorbana 0 0 Yanıtla
  • KÖMÜRCÜ: BAHÇELİ HELAL SANA KOÇUM BENİM SENİN GİBİLER OLMASA VAY HALİMİZE OYDA ALAMASAN KONUŞMALARIN KANYAN YARALARA PARMAK BASIŞIN YETER SAGOL TÜRKÜN FAKİR FUKARASI DURURKEN SURİYELİDE NEYİN NESİ OY AVCILARI PİYASADAN OY ALMAK UGRUNA VATANIN GELECEGİNİ SURİYELİLERE SATIYOR 0 0 Yanıtla
  • Kül Tigin: AKP nin amacı ülkede ki Türk Nüfusunu eritmektir yarın Suriye lilerin yanında Libya Somali vs herkese vatandaşlık verip hem Türk nüfusunu azınlığa düşürecek hem oy potansiyelini artıracaktır Türk Milleti Uyan artık bu gaflet ten bu AKP zihniyeti Türk olan herşeye karşıdır Tanrı Türk ü Korusun !!! Siz Arap Sevin TENGRI BIZ MENEN !!! 0 0 Yanıtla
  • genç ulkuculer: En büyük zarar sensin git artık saygini yitirme, bunca yıllık itibarini bitirme sayın Devlet bey 0 0 Yanıtla
  • tarık: bahceli haklı bu millet kirada surunuyor suriyeli gelsin konutlara konsun ne guzel ış ya.resmen türklüğe küfür ediyor erdogan.oy verecekler iki kere dusunsun.adam türklüğü bitirmek icin elinden geleni ardına koymuyor türk düşmanı erdogan 0 0 Yanıtla
  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement