Devlet Övünç Madalyası Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Devlet Övünç Madalyası Sahiplerini Buldu

Artvin'de şehit ailesine, törenle "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi.

17.03.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de şehit ailesine, törenle "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi.

Artvin Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, 25 Ekim 2014'te Hakkari Yüksekova'da çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Ramazan Köse'nin özgeçmişi okundu.

Artvin Valisi Kemal Cirit, yaptığı konuşmada, Ramazan Köse'nin şahsında Artvinli tüm şehitleri rahmetle anarak ailelerine başsağlığı diledi.

Bu toprakların kolay yurt olmadığını vurgulayan Vali Cirit, "Ümitsizliğe kapılacağımız bir dakikalık bile lüksümüz yok, olamaz da. Devlet, milletiyle beraber kararlı duruşunu tereddüde mahal bırakmadan göstermektedir. Yanı başımızda, ülkemizin güneydoğusunda kadim gelenekleri olan bu vatanı bölmek isteyenlere en güzel cevabı yine milletimiz vermektedir. Terör dahil her türlü sorunu milletimizin engin sağduyusuyla çözeriz, çözmekteyiz" dedi.

Vali Cirit, konuşmasının ardından şehit Jandarma Er Ramazan Köse'nin babası Begcan Köse'ye "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı"nı takdim etti.

Törende, şehidin annesi Gülsen Köse'nin zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Tören sonrası AA muhabirine açıklama yapan şehidin babası Begcan Köse, Devlet Övünç Madalyası'nı bir ömür boyu gururla taşıyacaklarını belirterek, "Buradan terör örgütüne de diyeceğim bir kelimem var; kökünüz kazınana dek sizinle mücadele edeceğiz. Bir tane Ramazan değil, oğullarım bitene kadar şehit vermeye hazırım. Kökünüzü kazımaya hazırız" dedi.

Annesi Gülsen Köse ise terörü lanetleyerek, "Ramazan ile gurur duyuyorum. Diyecek hiçbir şeyim yok. Terörü bitirsinler. Allah terörü kahretsin. Devlet Övünç Madalyası için de çok mutluyum ve gururluyum" ifadesini kullandı.

Törene, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçi, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, vali yardımcıları, askeri yetkililer ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devlet Övünç Madalyası Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement