Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika
Yerel

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Gaziantep'te, 6 Şehit Yakını ve 5 Gaziye Devlet Övünç Madalyası Verildi

22.06.2010 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, 6 şehit yakını ve 5 gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bağımsızlığını yeryüzünde var olduğu günden beri, her türlü değerin üzerinde tutarak tarih boyunca bir çok zafere imza atan ve adını bugünlere taşıyan yüce Türk milletinin, varlığını aziz şehitlerine ve kahraman gazilere borçlu olduğunu söyledi.

Kamçı, Devlet Övünç Madalyası'nın, yurt içinde veya dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına, malul olanlara ve şehitlerin yasal mirasçılarına verildiğini ifade etti.

Vali Kamçı, şöyle konuştu:

'Milletimizin ve devletimizin, vatan sevgisiyle ülkesine hizmet eden kahramanlarımıza gönül borcunun, minnet duygularının bir sembolü olarak bu madalyayı takdim ederken, şehit ve gazi ailelerinin acısını yüreğimizde hissettiğimizi ifade etmek istiyorum. Ancak, tarihin her döneminde stratejik bir önemi olan bu coğrafyada var olabilmek, devletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmak, her zaman ayrı bir mücadele gerektirmektedir.

Hepimizin en değerli varlığı olan evlatlarımız, işte bu yolda vatanımızı, devletimizi ve milletimizi korumak için kendilerini feda ettiler. Vatanını canından aziz bilen bu insanlarımızın aileleri, yakınları ve dostları, kahramanlarıyla ne kadar gurur duysalar azdır. Onlar, bu vatan toprağını savunmak için canlarını, kanlarını feda ederek bizi bugünlere ulaştıran milli şairimiz Mehmet Akif'in, 'Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın, gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın' dizeleriyle ifade ettiği gibi her biri ayrı kahramanlık timsali ve onur abidesidirler.'

Konuşmanın ardından, şehit ve gazilerin öz geçmişinin okunması sırasında duygusal anlar yaşandı. Bu sırada şehit Piyade Er Mehmet Cücük'ün annesi Yeter Cücük, fenalaştı. Acılı anne Cücük'e sağlık ekipleri müdahale etti.

Daha sonra Şehit Piyade Er İsmet Esen'in babası Abdülkadir Esen, Şehit Piyade Er Adem Özdemir'in babası Hasan Özdemir, Şehit Piyade Er Abdurrahim Zencir'in babası Lezgin Zencir, Şehit Piyade Er Mehmet Coşkun'un annesi Gazal Coşkun, Şehit Piyade Er Mehmet Cücük'ün babası Cabbar Cücük ve Şehit Piyade Er Zeynel Direkçi'nin annesi Sultan Direkçi, Gazi Piyade Onbaşı Cuma Bozkurt, Gazi Piyade Er Fahrettin Özdemir, Gazi Piyade Er Kadir Alkurt ile Gazi Piyade Er Orhan Şipal, Gazi Piyade Uzman Çavuş Ahmet Uğur'a Devlet Övünç Madalyası ve beratları verildi.

Cabbar Cücük'ün, törenin ardından, 'Gerekirse biz de gideriz. Biz evlatlarımızı kaybettik ama, bizler de gitmeye her zaman hazırız. Onlar, bizim askerlerimizin sayesinde kanlarında boğulacaklardır. Vatan sağ olsun' sözleri alkış aldı.

- ALIN GÖTÜRÜN BENİ DAĞLICA'NIN YOLUNA-

Sağlık ekiplerinin müdahalede bulunduğu anne Yeter Cücük ise gazetecilere yaptığı açıklamada, acısının büyük olduğunu belirterek ağıtlar yaktı.

Cücük, 'Mehmet şehit oldu. Ciğerimin başı yandı, yandı yürekler yandı, alın götürün de beni Dağlıca'nın yoluna. Vatan sağ olsun. 4 oğlum var, hazırım vermeye, vatan sağ olsun' dedi.

Törene, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, askeri personel ile değer yetkililer katıldı.

(YÜC-MRT-ZBD) - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement