Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika
Yerel

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Antalya'da ikamet eden bir şehit yakını ve 10 gaziye, Muğla'da da bir şehit yakını ve bir gaziye, Devlet Övünç Madalyası verildi.

16.03.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da ikamet eden bir şehit yakını ve 10 gaziye, Muğla'da da bir şehit yakını ve bir gaziye, Devlet Övünç Madalyası verildi.

Valilik tarafından Antalya Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Türkiye'nin çok özel bir coğrafyaya sahip, cennet gibi vatan olduğunu, fakat bu cennet gibi vatanda yaşamanın getirdiği bir takım riskler ve külfetlerin bulunduğunu söyledi.

Coğrafyada yaşamanın getirdiği sıkıntıların devam ettiğini anlatan Türker, "1. Dünya Savaşı ve her ne kadar katılmamış olsak da 2. Dünya Savaşı'nı yaşadık. Devamında ise Kore Savaşı, Kıbrıs Savaşı ve 30 yıla aşkın süredir devam eden terörle mücadele gibi kötü, olumsuz, zor bir tecrübeyi hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

Tüm sıkıntılara rağmen Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye, siyasi sisteme, orduya, güvenlik teşkilatına ve istihbarat kurumlarına sahip olduğunu ifade eden Türker, şöyle konuştu:

"Aksi takdirde ayaklarımızın üstünde, dünya milletleri arasında dimdik durma şahsına sahip olamayız. Bu mücadeleleri yaşarken çok fazla şehit verdik. Binlerce, onbinlerce şehidimiz, gazimiz oldu. Hayatını kaybedenlerin yakınları dul, yetim kaldı. Bütün bunlar zorluklarıyla, sıkıntılarıyla beraber bu milletin gururunu da arttırdı. Çünkü bizim inanç sistemimizde hem şehitlik hem de gazilik çok değerli makamdır. Bizde şehitlerimize hem dini hem de milli olarak verilen değer çok üstündür. O yüzden bizim onları en iyi şekilde koruyup kollamamız gerekiyor."

Şehitliğin insanoğlunun erişebileceği en yüce makam olduğunu, Kuran-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in hadislerinde şehit ve gaziler için müjdeler verildiğini belirten Türker, bu nedenle annelerin çocuklarını, eşlerini savaşa gönderdiği zaman gururlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Türker, şehit polis memuru Ramazan Koçak'ın oğlu Yusuf Koçak'a ve Gazi Piyade Uzman Çavuş Hikmet Yalçın, Gazi Piyade Uzman Çavuş Levent Gürsoy, Gazi Polis Memuru Tahsin İşçi, Gazi Polis Memuru Ahmet Asil, Gazi Polis Memuru Ahmet Üstün, Gazi Polis Memuru Bayram Alagöz, Gazi Polis Memuru Vedat Gökalp, Gazi Polis Memuru Abdurrahim Çakıcı ve Gazi Polis Memuru Emrah Haspek'e Devlet Övünç Madalyalarını verdi. Törene katılamayan Gazi Jandarma Er Onur Sayran'ın övünç madalyasının ayrıca verileceği bildirildi.

Muğla'daki tören

Muğla Valiliğinde düzenlene törende konuşan Vali Amir Çiçek de devlet övünç madalyasının, devletin ve büyük Türk milletinin şehit ailesi ve gazilere teşekkür ve saygısının bir ifadesi olduğunu söyledi.

Şehit yakınları ve gazilerin bugün gururu ve hüznü birlikte yaşadıklarını belirten Vali Çiçek, şöyle konuştu:

"(Vatan sağ olsun) diyerek bu ülke ve millet için en büyük fedakarlığı gösteriyorsunuz. Zaman geldi gözyaşlarınızı içinize akıttınız. Sabrınızla, metanetinizle örnek oldunuz. Başı dik bir şekilde durmasını bildiniz. Bu asil davranışınızla milletimizin büyüklüğünü, değerlerinin sağlamlığını daima gösterdiniz ve kimseye fırsat vermediniz. Bizler de sizin gururunuza ortak oluyor, üzüntünüzü paylaşıyor, acınızı yüreğimizde hissediyoruz."

Konuşmaların ardından 2012 yılında Hakkari Dağlıca'da şehit olan Piyade Yüzbaşı Barış Kırıcı'nın babası Hayri Kırıcı ve Diyarbakır Lice'de mayın patlaması sonucu gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Ercan Akkurt'a Vali Çiçek tarafından Devlet Övünç Madalyası verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement