Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika
Yerel

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Sakarya, Kocaeli, Bartın, Bolu, Karabük ve Çankırı'da şehit yakınlarına ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi.

16.03.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Sakarya, Kocaeli, Bartın, Bolu, Karabük ve Çankırı'da şehit yakınlarına ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi.

Sakarya'da AFA Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, 2012'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin'in babası Hayrettin Şahin'e, 1997'de Muş'un Korkut ilçesinde pusuya düşürülerek şehit edilen Jandarma Er Hakan Bayram'ın annesi Saniye, babası Nazmi Bayram'a, 1997'de Korkut ilçesindeki çatışmada şehit edilen Jandarma Çavuş Mehmet Karabaşoğlu'nun annesi Bedriye Karabaşoğlu'na Devlet Övünç Madalyası tevcih edildi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından şehit yakınlarına övünç madalyası verildiğini hatırlatarak Türkiye'nin birçok yerinde de valilerce şehit yakınlarına ve gazilere madalyalarının takdim edildiğini söyledi.

Kocaeli

Kocaeli'nde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Malatya'da 2011 yılında yaralanarak gazi olan polis memuru İbrahim Karabacak ve aynı yıl komando er olarak vatani görevini yaptığı sırada Hakkari'nin Çukurca ilçesinde girdiği bir çatışmada başından yaralanan Kemal Demir ile ailelerine, Devlet Övünç Madalyası ve beratlarını verdi.

Güzeloğlu, iki gazinin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve beraberliği, Türk milletinin bölünmez bütünlüğü adına hayatlarını hiçe sayarak kahramanca ve fedakarca ortaya koydukları üstün görev bilinciyle madalyaları hak ettiklerini  belirterek, "Bir ömür boyu, hem kendileri, hem de aileleri bitmek tükenmek bilmeyen bir övünç ve gururla taşıyacakları Devlet Övünç Madalyasını iki kahraman gazimize sayın Cumhurbaşkanımız adına tevcih etmiş bulunuyorum" dedi.

Bartın

Bartın'da vazife malulü polis memuru Ali Altan'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanlığı Sosyal Tesisleri'ndeki törende yaptığı konuşmada, ülke topraklarının, kendisine vazife düştüğü her an gözünü kırpmadan yerine getiren milyonlarca Türk evladını barındırdığını, bu nedenle yüzyıllardır oynanan oyunlara rağmen ülke ve milletin dimdik ayakta olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin üzerinden 100 yıl geçmiş olmasına rağmen ülke üzerinde oynanan oyunların devam ettiğini vurgulayan Azizoğlu, "Bu ülkede Türk'üyle, Laz'ıyla, Gürcü'süyle, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla, Arap'ıyla, Kürt'üyle bütün millet bin yıldır kardeştir, bin yıl daha bu kardeşliklerini devam ettireceklerdir" dedi.

Vali Azizoğlu, daha sonra 2008'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Yunus Ekipler Amirliği'nde görev yaptığı sırada motosiklet kazasında vazife malulü olan ve 2011'den bu yana Bartın Emniyet Müdürlüğü'nde idari polis memuru olarak görevine devam eden evli ve bir çocuk babası Ali Altan'a Devlet Övünç Madalyasını tevcih etti.

Bolu

Sakarya'da 12 Mayıs 2013'te bir asayiş olayına müdahale ettiği sırada, alkollü sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu sağ bacağını kaybeden gazi polis memuru İsmail Dere'ye, Devlet Övünç Madalyasını Bolu Valisi Aydın Baruş  verdi.

Vali Baruş, valilikte düzenlenen törende, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine verdiği üstün hizmeti dolayısıyla gazi polis memuru İsmail Dere'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyasını takdim ettiklerini  dile getirerek "Kendisine milletimize vermiş olduğu hizmetten ve yaptığı fedakarlıktan dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Ailesine de böyle bir evlat yetiştirdikleri için şükranlarımızı arz ediyorum" dedi.

İsmail Dere de görev esnasında başına kötü bir olay geldiğini belirterek, "Devletin de bizi unutmayıp hatırlaması, bu şekilde onurlandırması güzel bir şey. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Karabük

Karabük'te, Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 1994 yılında silahlı terör saldırısında gazi olan er Şeref Kılıç'a, Devlet Övünç Madalyası verildi.

Vali Orhan Alimoğlu, makamında düzenlenen törende, gazilere şükran borçlu olduklarını vurguladı.

Kılıç ise madalyayı kendisine layık görenlere teşekkür ederek, çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Alimoğlu, Kılıç'a Devlet Övünç Madalyası'nı takdim etti.

Çankırı

Çankırı'da, 1999 yılında terörle mücadele sırasında gazi olan jandarma komando er Ercan Erdem'e Devlet Övünç Madalyası verildi.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Vali Vahdettin Özcan, bu madalyaların Türk insanı için onur kaynağı olduğunu ifade etti.

Türk milletinin kahraman evlatlarını hiçbir zaman unutmayacağını dile getiren Özcan, "Vatan ve millet uğruna şehit ve gazilik mertebesine ulaşmış kahraman evlatlarımızı asla unutmayacağız. Onlarla daima iftihar ediyoruz. Bu büyük fedakarlıklarını asla karşılıksız bırakmayacağız" dedi.

Gazi Erdem de övünç madalyasını almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement