Devlet Tiyatroları Bosna-Hersek'ten Ödülle Döndü - Son Dakika
Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Bosna-Hersek'ten Ödülle Döndü

İstanbul Devlet Tiyatrosu, "14'üncü Uluslararası Bosna Drama Festivali" kapsamında gittiği Bosna-Hersek'ten ödülle döndü.

22.05.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Devlet Tiyatrosu, "14'üncü Uluslararası Bosna Drama Festivali" kapsamında gittiği Bosna-Hersek'ten ödülle döndü.

Devlet Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamaya göre, Almir Imsireviç'in yazdığı, Bilge Emin'in çevirdiği ve yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Eğer Bu Bir Film Olsaydı", Bosna-Hersek'in Zenica şehrinde düzenlenen festivalde "Jüri Büyük Ödülü" ve "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldü.

Açıklamada, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik'in, "Bosna ile kurduğumuz ilişkinin yüzlerce yıl öncesine dayanan bir gönüldaşlık ilişkisi olduğunu, tarihin çizdiği sınırlar değil, kültürlerin kaynaşma noktasını belirleyen sınırların önemli olduğunu" söylediği kaydedildi.

Yönetmen Bilge Emin ise yaptığı açıklamada, oyunun yazarı olan ve kuşatmayı yakından yaşayan Almir Imsireviç'in oyunu ilk sıradan izlediğini ifade ederek, Bosna'da yaşayan insanların acılarını sahneye taşıdıklarını ancak izleyenlerin nasıl tepki vereceği konusunda bir stres yaşadıklarını söyledi.

Bosna Savaşı sırasında dünyanın umursamaz tavrıyla karşı karşıya kalan Boşnak halkının öyküsünü anlatan oyunda, Burak Şentürk, Mine Tüfekçioğlu, Burak Altay, Gönen Aykaç, Barış Bağcı, Berk Sezenler ve Emre Yeşilöz rol alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Devlet Tiyatroları Bosna-Hersek'ten Ödülle Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement