Devlet Tiyatroları "Çiçu" ile Elazığ ve Malatya da - Son Dakika
Güncel

Devlet Tiyatroları "Çiçu" ile Elazığ ve Malatya da

Aziz Nesin'in kaleminden, kendini yalnızlığa mahkum etmiş, toplumdan ve insanlardan tecrit etmiş bir adamın dramını anlatan; "Çiçu" adlı oyun ile Elazığ ve Malatya'da seyircileriyle buluşuyor.

12.12.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı oyun; Çiçu adını verdiği oyuncak bebeği, kedisi, köpeği ve diğer ev hayvanları ile kendisine bir dünya yaratan, adeta evcilik oynayan "Adam"ın aslında korkularının esiri olduğunu anlatıyor, tıpkı; modern toplumun yalnızlaştırdığı bir çok benzeri gibi…

Oyunu izlerken; Nesin'inde dediği gibi "yüreğimizle beynimizin, birbirinden ayrılamayan iki sevgili düşman gibi hep kavga ederek, hep çatışarak yaşadıklarını" hatırlayacağız.

Eserleriyle bir döneme damgasını vuran Aziz Nesin'in, insanın yaşadığı ikilemi kurgulayarak kağıda döktüğü eserin, rejisörlüğünü İzmir Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tayfun ERARSLAN üstleniyor, dekor tasarımı, Murat Gülmez, kostüm tasarımları Yıldız İpeklioğlu, ışık tasarımı M. Kemal Gürgün'üne ait oyunda; sanatçımız Arif Yavuz ve yardımcı rollerde Pınar Egeli Karadağ, Bengi Ebru Atakan, Okan Koç gibi genç ve yetenekli sanatçılar rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Devlet Tiyatroları 'Çiçu' ile Elazığ ve Malatya da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement